eFotbal

Manchester United může přijít o Dalota, prioritou je koupě pravého beka. Kdo jsou tři hlavní adepti?

Manchester United může přijít o Dalota, prioritou je koupě pravého beka. Kdo jsou tři hlavní adepti?
Manchester United může přijít o Dalota, prioritou je koupě pravého beka. Kdo jsou tři hlavní adepti?Flashscore
Diogo Dalot má na Old Trafford smlouvu jen do konce sezony a je možné, že ji neprodlouží. Vedení Rudých ďáblů se proto už nyní poohlíží po případné náhradě. Ve hře jsou momentálně zejména tři praví obránci. Dalot, jenž se představil v dresu Portugalska na mistrovství světa v Kataru, sice dostane nabídku na prodloužení končícího kontraktu, ale je dost pravděpodobné, že neodolá vábení některého z velkoklubů, jenž o něj stojí. Šušká se o Barce, Realu a znovu také o AS Řím. Je tak docela možné, že United budou muset hledat náhradu. Kdo se jí může stát? Varianty jsou podle zpráv GetFootballNewsGermany.com aktuálně tři. S Aaronem Wan-Bissakou, jenž je Dalotovým náhradníkem, navíc už kouč Erik ten Hag nepočítá, a proto je nový pravý bek pro klub z průmyslové anglického města nutností.
Reklama
Reklama
Jeremie Frimpong

Spoluhráč Patrika Schicka a Adama Hložka z Bayeru Leverkusen zažívá slušnou sezonu. Alespoň tedy z pohledu individuálního, jako týmu se Leverkusenu v letošním ročníku zatím vůbec nedaří.

Dvaadvacetiletý Nizozemec je ale světlou výjimkou. V 15 bundesligových duelech má na svém kontě hned pět vstřelených branek a jednu asistenci. Jeho podpora útoku je příkladná a v Manchesteru City možná nyní litují, že mu nedali šanci v prvním týmu. Tu může dostat u konkurenčních United. Že mu ostrovní  fotbal náramně svědčí, to dokázal už při angažmá ve skotském Celtiku Glasgow.

Malo Gusto

Manchester United chce sázet na mládí, to potvrzuje i eminentní zájem o služby tohoto teprve Devatenáctiletého francouzského beka. Ten je navzdory svému nízkému věku pevnou součástí základní sestavy Olympique Lyon, kde má kontrakt platný do roku 2024. Podle zasvěcených informací novináře Floriana Plettenberga ze Sky Germany bude Gusto pro Manchester United hlavní prioritou.

Člen francouzské reprezentace do 21 let v této sezoně nastoupil za Lyon čtrnáctkrát a do statistik se zapsal jednou asistencí a jednou žlutou kartou. Jeho potenciál je nesmírný.

Foto: Olympique Lyon

Denzel Dumfries

Po pouhém roce a půl v Interu Milán by se Dumfries mohl stěhovat do Premier League. Šestadvacetiletý bek v Serii A dokázal, že jeho výkony v holandské lize nebyly náhoda, stejně tak to potvrdil i na světovém šampionátu v Kataru, kde byl pevným článkem základní sestavy ambiciózního Nizozemska. Inter vloni za Dumfriese zaplatil Eindhovenu 14 milionů eur a byla to skvělá koupě, rodák z Rotterdamu letos v italské lize v 15 startech zaznamenal jeden gól a tři asistence.

Pokud se má stěhovat na Old Trafford, bude za něj Manchester United poslat do Itálie minimálně 40 milionů eur.

A osmým klubem Premier League s americkým majitelem se stává...

Foto: Inter Milán