eFotbal

Manchester United si upevnil čtvrtou příčku, West Ham se Součkem nedokázal porazit Newcastle, City prohrálo se Spurs

Manchester United si upevnil čtvrtou příčku, West Ham se Součkem nedokázal porazit Newcastle, City prohrálo se Spurs
Manchester United si upevnil čtvrtou příčku, West Ham se Součkem nedokázal porazit Newcastle, City prohrálo se SpursFlashscore
Trhákem šestadvacátého kola Premier League bude sobotní střetnutí Manchesteru City s Tottenhamem. Liverpool by měl mít snadnou práci s Norwichem, Chelsea zajíždí na Crystal Palace.
Reklama
Reklama

Z perspektivy hostů se jedná o dobrý bod z venku, který jmi může pomoci v boji o záchranu. Z perspektivy domácích jde naopak o ztrátu dvou bodů, která je může připravit o evropské poháry. Tak nějak asi lze hodnotit výsledek úvodního utkání mezi West Ham United a Newcastle United, ve kterém Kladiváři se Strakami remizovali 1:1. Domácí sice v zápase vedli, ještě do poločasu ale hosté srovnali a to byl i konec gólového přídělu pro tento zápas.

V odpoledním programu od tradiční (kontinentální) čtvrté hodiny asi poněkud náročnější odpoledne než očekávali zažili fandové LIverpoolu a Chelsea. Reds se nedokázali prosadit v prvním poločase proti ligovému otloukánkovi z Norwiche, ten navíc na začátku druhé půle šel díky Rashicovi do vedení. Posvícení pro sázkové kanceláře pak Liverpool odvracel až v posledních třiceti minutách, kdy se trefili "staří známi" Mané se Salahem i nová posila DIaz. To Chelsea čekala na vítězný gól v londýnském derby s Crystal Palacem až do 89. minuty, kdy její střeleckou nemohoucnost protrhl Ziyech. Z dalších výsledků zaujaly záchranářské úspěchy Burnley, které ve velkém uspělo v Brightonu a první úspěch Roye Hodgsona na lavičce Watfordu, který si do souboje o přežití v Premier League přidal tři body vytěžené na Aston Ville. Překvapením až šokem pak skončil večerní zápas, kde Spurs po třech ligových prohrách v řadě ožili na tom nejnepravděpodobnějším místě. A totiž na stadionu Manchesteru CIty, kde šli třikrát do vedení a dokázali nakonec vydolovat tři body. 

„Derby růží“ ovládl Manchester United, když přestřílel Leeds v poměru 4:2. Vítěznou trefu si připsal Brazilec Fred. Hvězdný Cristiano Ronaldo odehrál celé utkání, ale gólově vyšel naprázdno.

West Ham - Newcastle 1:1 (1:1)

Branky: 32. Dawson - 45 (+1), Willock 

Arsenal - Brentford 2:1 (0:0)

Branky: 48. Smith Rowe, 79. Saka - 90 (+5). Norgaard

Aston Villa - Watford 0:1 (0:0)

Branky:  78. Dennis

Brighton - Burnley 0:3 (0:2)

Branky: 21. Weghorst, 40. Brownhill, 69. Lennon

Crystal Palace - Chelsea 0:1 (0:0)

Branky: 89. Ziyech 

Liverpool - Norwich 3:1 (0:0)

Branky: 64. Mané, 67. Salah, 81. Diaz - 48. Rashica

Southampton - Everton 2:0

Branky: 52. Armstrong, 84. Long

Manchester City - Tottenham 2:3 (1:1)

Branky: 33. Gundogan, 90 (+2). Mahrez (z pen.) - 4. Kulusevski, 59. a 90 (+5). Kane

Leeds - Manchester United 2:4  Branky: 53. Rodrigo, 54. Raphinha - 34. Maguire, 45.+5 Fernandes, 70. Fred, 89. Elanga

Wolverhampton - Leicester 2:1  Branky: 9. Neves, 67. Podence - 41. Lookman