eFotbal

Manchester United spasil Fred, Tottenham si doma vyšlápl na Norwich

Manchester United spasil Fred, Tottenham si doma vyšlápl na Norwich
Manchester United spasil Fred, Tottenham si doma vyšlápl na NorwichFlashscore
Patnáctým kolem pokračuje první prosincový víkend anglická Premier League. V sobotním programu je naplánováno pět duelů. Jako první svůj zápas rozehrály West Ham s vedoucí Chelsea. West Ham potvrdil dobrou formu a lídrovi soutěže uštědřil teprve druhou porážku v sezóně.
Reklama
Reklama

Chelsea potvrdila v utkání s West Hamem roli favorita a devětadvacáté minutě se dostala zásluhou Silvy do vedení. Na to ale "Kladiváři" poměrně rychle reagovali a poté, co brankář Blues nešikovně fauloval Bowena ve vápně, vyrovnal z penalty Lanzini. Vedoucí celek si však vedení rychle vrátil zpět a ve 44. minutě Mason Mount poslal hosty zět do jednobrankového vedení. Ve druhé půli se domácím fotbalistům ovšem opět povedlo vyrovnat. Zásluhu na tom má i český obránce Vladimír Coufal, kterému se povedlo prostrči míč k Bowenovi, který vyrovnal. Obrat pak dovšil tři minuty před koncem základní hrací doby střídající Masuaku. West Ham tak v londýnském derby zvítězil a uštědřil vedoucí Chelsea teprve druhou porážku v sezóně. Navíc si udržel čtvrté místo v Premier League.

Newcastle se v souboji s Burnley dočkal v pátnáctém kole prní ligové výhry. Ta se ve velmi vyrovnaném utkání jevila složitě, ale ve 40. minutě Calluma Wilson přeci jen poslal domácí celek do vedení. Burnley i přes závěrečný tlak vve druhé půli vyrovnat prostě nedokázalo.

V souboji Southamptonu s Brightonem to dlouho vypadalo, že budou tři body slavit domácí fotbalisté, které poslal do vedení v devětadvacáté minutě Broja. To Southamptonu vydrželo až do osmé (!) minuty nastavení. Maupay se trefil krásně z voleje po odraženém nepovedeném přímem kopu Modera.

K velkému překvapení málem dospěl souboj Wolverhamptonu s Liverpoolem. Reds totiž plnili úspěšně roli favorita a svého hostitele svírali a tlačili. To nejdůležitější však chybělo, a to góly. Když už to vypadalo, že Wolves vybojuje cenný bod, rozhodl o výhře celku z Anfield Road ve čtvrté minutě nastavení střídající Origi.

V utkání Watfordu a Manchesteru City se hostující celek v roli favorita ujal rychlého vedení gólem Sterlinga z 5. minuty. V jednatřicáté minutě pak jasně lepší City přidali zásluhou Silvy i druhý gól a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. V olovině druhé půle přidal Silva druhým gólem třetí branku, na kterou již jen domácí fotbalisté odpověděli čestným zásahem. City se takdíky vítězství a zároveň díky prohře Chelsea s West Hamem posunuli do čela Premier League.

Nedělní program nabídl hned čtyři ligové zápasy ostrovní Premier League. Leeds dostal do vedení proti Brentfordu Roberts, ale po změně stran se o obrat zapříčinili Baptiste a Canós. Až v páté minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů Bamford.

Manchester United se výsledkově trápí, což potvrdil i doma proti Crystal Palace. Rudí ďáblové dlouho nemohli nalézt recept na defenzivu soupeře a rozhodla až trefa Freda v 77. minutě. Tottenham přivítal na své půdě Norwich a od prvních minut bylo patrné, kdo má větší hlad po úspěchu. Na trefu Moury z první půle navázali o změně stran Sánchez a Son.

Premier League, 15. kolo:

West Ham - Chelsea 3:2Branky: 40. Lanzini z pen., 56. Bowen, 87. Masuaku – 29. Silva, 44. Mount.

Newcastle - Burnley 1:0Branky: 40. Wilson.

Southampton - Brighton 1:1Branky: 29. Broja – 90+8. Maupay. 

Wolves - Liverpool 0:1Branky: 90+4. Origi.

Watford - Manchester City 1:3 0:2Branky: 74. Cucho Hernández – 5. Sterling, 31. a 63. B. Silva.

Leeds - Brentford 2:2 Branky: 90+5. Bamford, 27. Roberts - 54. Baptiste, 61. Canós)

Manchester United - Crystal Palace 1:0 Branka: 77. Fred

Tottenham - Norwich 3:0 Branky: 10. Lucas Moura, 67. Sánchez, 77. Son

Aston Villa - Leicester 2:1 Branky: 17. a 54. Konsa - 14. Barnes