eFotbal

Mancini: Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý, ale potřebujeme i pomoc Bulharska

Mancini: Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý, ale potřebujeme i pomoc Bulharska
Mancini: Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý, ale potřebujeme i pomoc BulharskaFlashscore
Letos jeden velký úkol splnil, když dovedl italský reprezentační výběr k zisku titulu na evropském šampionátu. Přestože tento triumf zaznamenala země z Apeninského poloostrova teprve před pár měsíci, svůj zrak upíná již k mistrovství světa v Kataru, kde by se Itálie chtěla objevit mezi postupujícími celky.
Reklama
Reklama

Boj o přímé postupové místo svádí Italové se Švýcarskem, se kterým v pátek doma remizovali 1:1. Před poslední kvalifikační bitvou vedou před výběrem helvétského kříže pouze o skóre, proto Mancini tuší, že v cestě za postupem potřebuje jeho tým trochu štěstíčka a také případně pomoci Buhlharska.

„Je to komplikované, ale proti Švýcarsku jsme vstřelili o dvě branky více. Do Belfastu pojedeme za vítězstvím, to je náš úkol. Doufáme, že Bulharsko odehraje skvělý zápas. Musíme znovu načerpat síly, máme za sebou náročné utkání,“ nechal se slyšet italský kouč na tiskové konferenci. Zatímco jeho tým sehraje poslední zápas kvalifikace v Irsku, Švýcarsko doma hostí Bulharsko.

I přes zrádnou postupovou matematiku si je ale jistý, že jeho tým chybět na světovém šampionátu v Kataru nebude. „Musíme si věřit. I když nám věci zdánlivě nevycházejí podle představ, může se to změnit. Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý,“ dodal Mancini.

Zdroj: sport.cz