eFotbal

Martial že je hvězda? Status útočníka Manchesteru United zpochybnil Courtois

Martial že je hvězda? Status útočníka Manchesteru United zpochybnil Courtois
Martial že je hvězda? Status útočníka Manchesteru United zpochybnil CourtoisFlashscore
Aktuální brankářská jednička Realu Madrid a belgické reprezentace Thibaut Courtois si veřejně rýpl do francouzského forvarda ve službách Manchesteru United Anthonyho Martiala.
Reklama
Reklama

Někdejší strážce svatyně Atlétika Madrid zpochybnil jeho status v rámci veřejného interview s krajanem Janem Vertonghenem, který realizovala televizní stanice Pickx Sports.

Zadák Benfiky Lisabon požádal brankáře o tři hvězdy, které se letos neúčastnily evropského šampionátu. Courtois okamžitě vystřelil jméno svého bývalého spoluhráče ze San Bernabéua Sergia Ramose, jehož o turnaj připravilo zarnění.

Poté ovšem mlčel, v mysli hledal další známé tváře, ale žádný ho nenapadl. Po chvíli, aniž by něco řekl, mu Vertonghen nabídl pár vodítek a dal mu na výběr z několika globálně známých es...

"Haaland, Martial, Ter Stegen, Van Dijk, Zaniolo, Kean, Džeko, Oblak, Pjanič," napovídal dlouhánovi mezi třemi tyčemi čtyřiatřicetiletý stoper s minulostí v Ajaxu Amsterdam a Tottenhamu Hotspur.

Courtoisova odpověď pak byla velmi pohotová, leč nevybíravá: "Martial? Je to hvězdný hráč?"

Pětadvacetiletý útočník, jenž před příchodem do Manchesteru United operoval v Monaku, sice letos zemi galského kohouta reprezentoval v rámci kvalifikace na Katar, nicméně na závěrečný turnaj Eura se nepodíval. Žádná velká sláva nebyly ani pouhé čtyři trefy v rámci uplynulého ročníku Premier League.

Když se Martial přesunoval před šesti lety na Old Trafford, Rudí ďáblové za něj vysázeli na monacký stůl 50 milionů eur, jeho nynější tržní cena je údajně o 5 milionů eur nižší. U devětadvacetiletého Courtoise uvádí transfermarkt.com sumu 60 milionů eur.

Southgate prokoučoval penalty: „Jde to za mnou“. Mistři z Itálie tak zaslouženě slaví půltucet velkých triumfů