eFotbal

Matějovského zřejmě nemine negativní rekord v počtu udělených žlutých. Ljevakovič už není daleko

Matějovského zřejmě nemine negativní rekord v počtu udělených žlutých. Ljevakovič už není daleko
Matějovského zřejmě nemine negativní rekord v počtu udělených žlutých. Ljevakovič už není dalekoFlashscore
Byť je funkční veterán v boleslavských službách Marek Matějovský považován za kreativního hráče, který dokáže udělat rozdíl, díky své dlouhověkosti není daleko od jednoho negativního rekordu.
Reklama
Reklama

V seznamu, který eviduje nejpilnější sběratele žlutých karet, mu totiž kvůli 103 varováním patří historická druhá pozice, když už se mu "podařilo" přeskočit i Tomáše Hunala, Václava Procházku a Pavla Horvátha.

Kromě jednačtyřicetiletého Matějovského, jenž už nyní jede pátou stovku zápasů, překročil hranici 100 udělených žlutých karet už jen držitel dosavadního maxima Admir Ljevakovič.

Štítový záložník z Bosny, jenž je o pár let mladší, už na nejvyšší úrovni nepůsobí a když se s ní loučil, stalo se tak po patnácti sezonách, 306 duelech a 106 kartách.

Marek Matějovský vs. FORTUNA:LIGA:

Sezony: 21Zápasy: 410Góly: 19Asistence: 65

Špílmachrovi z Lokotrans arény chybí do vyrovnání nelichotivého rekordu tři žluté karty, což by teoreticky mohl vzhledem ke svému současnému vytížení "trumfnout" již v průběhu sezony 2023/2024.

V právě probíhajícím ligovém ročníku ho boleslavský kouč Marek Kulič nevynechal ze sestavy ani jednou a během 615 odehraných minut mu dosud sudí udělili dvě žluté karty (napomínán byl v srpnu proti Karviné a v září s Hradcem Králové).

Protože byl během posledních 27 měsíců žlutě varován celkem dvacetkrát, dá se předpokládat, že by jednou mohlo být na vrcholu nepříliš lichotivého žebříčku právě jméno bývalého záložníka Sparty či Readingu.

Nejvíce dvojnásobný mistr země "řádil" v ročníku 2021/2022, který finišoval s devětadvaceti zápasy a deseti žlutými.

Nejvíce žlutých karet v historii FORTUNA:LIGY:

106 - Admir Ljevakovič103 - Marek Matějovský97 - Pavel Horváth95 - Václav Procházka89 - Tomáš Hunal

Baník už se mi líbí. Se Šínem to Hapal dělá dobře, myslí si Matušovič

© FK Teplice