eFotbal

Měl být Messiho nástupcem, má však neskutečnou smůlu. Fati je zase na dlouhé měsíce mimo hru

Měl být Messiho nástupcem, má však neskutečnou smůlu. Fati je zase na dlouhé měsíce mimo hru
Měl být Messiho nástupcem, má však neskutečnou smůlu. Fati je zase na dlouhé měsíce mimo hruFlashscore
Ansu Fati byl jedním z největších talentů světového fotbalu. Měl následovat hvězdy Barcelony, nicméně zradila ho věc, kterou neovlivní. Jeho tělo. Kariéru se snažil nakopnout v Brightonu, nicméně i tam se jeho zdravotní karta začíná plnit. Nově bude chybět měsíce.
Reklama
Reklama

Ještě nedávno byl Ansu Fati miláčkem španělského fotbalu a mnozí ho dokonce označovali za nástupce Lionela Messiho v Barceloně. Najednou je ale všechno jinak a hráč si musí zvykat na tvrdou realitu.  Jeho skvělá pozice na Camp Nou je minulostí, dokonce se objevil na listině hráčů, s nimiž Barcelona do budoucna nepočítá. I proto byl uvolněn na hostování do anglického Brightonu.

Důvod byl jasný. Hrát pravidelně, získávat zkušenosti a zlepšovat se v prostředí, ve kterém se to v posledních letech dařilo prakticky všem. Stačí vzpomenout na Bena Whitea, Leandra Trossarda, Moisese Caiceda a další.

Ancelotti: Vážím si každé šance, která se doposud naskytla. Dodnes chovám ke všem těm klubům respekt

Jenže Ansu Fati i na Ostrovech střídá lepší okamžiky s horšími. Ve 14 soutěžních zápasech za Seagulls vstřelil čtyři góly, ale v Premier League se mu nedaří prosadit do prvního týmu. Fati pravidelně nastupoval jen v zápasech Evropské ligy, kde si připsal dva góly a asistenci. Podílel se také na nedávné výhře Brightonu nad Ajaxem 2:0.

Navíc si Fati o uplynulém víkendu přivodil další zdrcující zranění, v zápase s Nottinghamem Forest střídán. Trenér Brightonu Roberto De Zerbi následně potvrdil, že barcelonský odchovanec bude delší čas mimo hru s vážnějším zraněním hamstringu. "Přišli jsme o něj na dlouhou dobu," řekl trenér. Média spekulují až o tříměsíčním výpadku.

Není to poprvé, co má mladý Španěl tento problém. V sezoně 2021/22  jej řešil dokonce dvakrát, ve stejné sezoně měl navíc problémy s kondicí a kolenem. Největší potíže pak hráči způsobil roztržený meniskus, kvůli kterému nehrál skoro rok.

Uvolní se místo pro Hložka? O Wirtze má zájem manchesterské duo i Bayern, ve hře bude pořádný balík