eFotbal

Messi se do Paříže nevrátí. Hvězdný Argentinec odmítl účast na olympijském turnaji: Musel jsem si vybrat, už nemůžu být všude

Messi se do Paříže nevrátí. Hvězdný Argentinec odmítl účast na olympijském turnaji: Musel jsem si vybrat, už nemůžu být všude
Messi se do Paříže nevrátí. Hvězdný Argentinec odmítl účast na olympijském turnaji: Musel jsem si vybrat, už nemůžu být všudeFlashscore
Argentinští fotbalisté se budou muset na olympijských hrách v Paříži obejít bez Lionela Messiho. Šestatřicetiletý kapitán mistrů světa v rozhovoru pro ESPN řekl, že už nemá věk na to, aby se mohl zúčastnit každého turnaje. V současnosti se chystá na jihoamerický šampionát Copa América, který začne za týden. Messi zároveň připustil, že angažmá v Interu Miami bude pravděpodobně jeho poslední.
Reklama
Reklama

Messi je olympijským vítězem z Pekingu 2008. Na olympijských hrách smějí startovat fotbalisté do 23 let, v každém mužstvu mohou být tři starší hráči. Trenér Javier Mascherano by o osminásobného držitele Zlatého míče stál, Messi však jeho nabídku odmítl.

"Mluvil jsem s ním a moji situaci chápe," uvedl Messi, který po dlouhém působení v Evropě nyní nastupuje v MLS za Inter Miami. "Hrát na dvou turnajích takhle těsně za sebou by bylo moc. Musel jsem si vybrat, v tomhle věku už nemůžete být všude," doplnil.

Messi v únoru odstartoval svou první kompletní sezonu v Interu Miami, kde by podle svých slov mohl ukončit kariéru. "Myslím, že to bude můj poslední klub," řekl Argentinec, který 24. června oslaví už 37. narozeniny. V zápětí však dodal, že ještě není připravený skončit. 

HVĚZDNÝ MESSI PROZRADIL VELKÉ TAJEMSTVÍ. JE JASNO, KDE UKONČÍ KARIÉRU, V ARGENTINĚ TO NEBUDE

Rekordní osminásobný držitel Zlatého míče se stal legendou Barcelony, které pomohl čtyřikrát vyhrát Ligu mistrů nebo desetkrát La Ligu. V národních barvách se zapsal na Copa América 2021 i mistrovství světa 2022 a už od 20. června bude s Argentinou obhajovat titul na Copa América ve Spojených státech.

Po působení v Katalánsku v letech 2004 až 2021 se Messi přesunul do Paris Saint-Germain. Po dvou letech pak zamířil do Interu Miami, kterému ve svých začátcích pomohl vyhrát historický Ligový pohár.

"Byl to těžký krok opustit Evropu a přijít sem," otevřeně přiznal Messi. "To, že jsem se stal mistrem světa, mi ale hodně pomohlo vidět věci jinak," dodal.

MESSI POPRVÉ V SEZONĚ NEZABODOVAL A UŽ NENÍ NEJLEPŠÍM STŘELCEM MIAMI. TO PŘEDVEDLO SENZAČNÍ OTOČKU

Messiho přítomnost zviditelnila MLS zejména ve Spojených státech. Všude, kde hraje, jsou zápasy vyprodané a jeho dres je v rámci tamní ligy zdaleka nejoblíbenější ze všech. Argentinská hvězda v současné době také zvažuje, že by za svou zemi nastoupila na mistrovství světa v roce 2026, které budou USA pořádat společně s Mexikem a Kanadou. Někde vzadu v hlavě už také přemýšlí o konci neuvěřitelné kariéry.

"Dělám to celý svůj život. Miluji hrát s míčem. Užívám si tréninky, každý den, v neposlední řadě i zápasy. Trochu se bojím, že všechno skončí," pokračoval Messi upřímně.

"Snažím si to užívat. Proto si všechno užívám mnohem víc. Jsem si vědom toho, že je toho čím dál méně, ale v klubu se mám dobře. Jaké mám štěstí, že mám po svém boku spoluhráče a přátele. Stejné pocity mám i v národním týmu. Užívám si maličkosti, o kterých vím, že mi budou chybět, kdy už nebudu hrát," uzavřel Messi.

Obhájce titulu Argentina zahájí skupinu Copa América 21. června duelem s Kanadou. Dále se utká s Chile (26. června) a Peru (30. června).

Zdroj: Inter Miami CF