eFotbal

Messi trefil břevno a PSG ruplo v Rennes, Bodreaux padlo v Monacu. Lille doma porazilo Marseille

Messi trefil břevno a PSG ruplo v Rennes, Bodreaux padlo v Monacu. Lille doma porazilo Marseille
Messi trefil břevno a PSG ruplo v Rennes, Bodreaux padlo v Monacu. Lille doma porazilo MarseilleFlashscore
Devátým kolem pokračuje před reprezentační přestávkou také francouzská Ligue 1. Jako první nedělní duel odstartoval zápas mezi Stade Rennes a Paris Saint-Germain. Messiho tým padl poprvé v sezóně.
Reklama
Reklama

V utkání Stade Rennes a PSG to dlouho vypadalo, že první poločas skončí bez branek, a to i přes výraznou převahu Messiho a spol. Přesto se nakonec z první branky zápasu radovali domácí fotbalisté z Rennes, za které se v poslední minutě první půle trefil Gaëtan Laborde. Jak poločas skončil, tak i začal. Rennes se totiž trefilo hned ve 46. minutě. Za PSG byl nejblíže gólu hvězdný Argentinec Messi, který dal jeden gól z ofsajdu a jednou trefil břevno.

Z bláznivého utkání mezi Angers a Métami berou nakonec tři šťastné body domácí Angers, kterým se v napínavé přestřelce povedlo urvat vítězství na svoji stranu v nastavení.

Nováček francouzské ligy Clermont získal v souboji s rozjetým Lorientem cenný bod za remízu 1:1. Hostující  Clermontem dokonce v utkání vedl, ale nakonec může být asi rád i za bod. 

Monaco potvrdilo v souboji s Bordeaux roli mírného favorita a porazilo Girondins Bordeaux vysoko 3:0. Domácí celek dostal do vedení ve 36. minutě "oblíbenec" sparťanských fanoušků Aurélien Tchouaméni. Po změně stran navíc přidal druhou branku rychle Golovin a v 64. minutě proměnil Ben Yedder nařízenou penaltu.

Nantes se podařilo v utkání s Troyes urvat vývoj zápasu ve svůj prospěch ve druhém poločase, kdy se nejprve v 58. minutě prosadil Andrei Girotto a o deset minut později přidal druhou a konečnou branku z penalty Ludovic Blas.

Lille se v utkání s Marseille dostalo do vedení v polovině první půle na což hostě reagovali zvýšeným tlakem ve druhé půli. I přes jejich zjvenou snahu se hostům z Marseille vyrovnat nepodařilo. Jonathan Ikoné dokonce dvakrát trefil brankovou konstrukci. Vítězství Lille korunoval druhou brankou v utkání Jonathan David.

Lyon se dostal do vedení na stadionu Saint-Étienne koncem prvího poločasu a dlouho to vypadalo, že si z Étienne odveze všechny tři body. Nakonec je z toho pouze jeden bod, protože domácí fotbalisté vyrovnali v páté minutě nastavení gólem z penalty.

Ligue 1 - 9. kolo:

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 2:0 (1:0)Branky: 45. Laborde., 46. Tait.

Angers - Méty 3:2 (0:1)Branky: 53. Cho, 66. Mangani, 90+3. Bahoken – 10. Bronn, 59. Boulaya.

Lorient - Crermont Foot 1:1 (0:1)Branky: 54. Laporte – 15. Bayo.

Monako - Bordeaux 3:0 (1:0)Branky: 6. Tchouaméni, 49. Golovin, 64. Ben Yedder z pen.

Nantes - Troyes 2:0 (0:0)Branky: 58. Girotto, 69. Blas z pen.

Lille - Marseille 2:0 (1:0)Branky: 28., 90+5. David.

Saint-Étienne - Lyon 1:1 (0:1)Branky: 90+5. Chazrí z pen. – 41. Aouar.