eFotbal

Messiho konec v Barceloně se blíží a už začínají námluvy s dalšími kluby. Kde by mohl legendární Argentinec působit?

Messiho konec v Barceloně se blíží a už začínají námluvy s dalšími kluby. Kde by mohl legendární Argentinec působit?
Messiho konec v Barceloně se blíží a už začínají námluvy s dalšími kluby. Kde by mohl legendární Argentinec působit?Flashscore
Legendárnímu Argentinci Lionelovi Messimu končí 30. června smlouva s Barcelonou a stále zatím není jisté, kde by mohl působit. V úvahu připadají především následující varianty.
Reklama
Reklama
Barcelona

Po loňském dramatickém létu je jeho setrvání nepravděpodobné, třeba jej ale nakonec láska k tomuto klubu přesvědčí. Messi loni po prohře s Bayernem 2:8 poslal vedení klubu fax, kde oznámil, že chce z klubu odejít, Barcelona jej ale odmítla uvolnit k přestupu a Messi se tak obětoval a v klubu zůstal až do konce této sezóny, kdy mu končí smlouva a tu další může podepsat už s kým se. To vše kvůli tomu, že se nechtěl soudit s klubem svého srdce. Pravděpodobnější je ale jeho odchod.

Paris Saint-Germain

Zatímco v létě se o něj zajímaly spíše jiné kluby, v posledních týdnech jsou nejsilnější spekulace o Messiho příchodu pod Eiffelovu věž. Zde už působí jeho někdejší parťák Neymar, supertalent Kylian Mbappé, nadějný mladík Moise Kean a další jména. Loni to PSG dotáhlo do finále Ligy mistrů, letos má v osmifinále (právě proti Barceloně - první zápas 4:1) skóre rozehrané velmi dobře, ušatý pohár ale zatím hlavní město Francie nikdy nenavštívil a tomu by měl Messi pomoct.

Inter Milán

Že by se místo El Clasica Messi s Ronaldem střetával v Derby d`Italia? Možné to je. Už loni měl Messi na San Siro blízko, Inter byl favoritem a nebýt právnických sporů Messiho a Barcelony by jej možná i získal, to se ale nepodařilo. Vedení klubu tak v létě bude s vyjednáváním pokračovat a v případě, že se mu to podaří, se bude jednat o obrovskou posilu. 

Manchester City

Ještě pravděpodobnější byl ale loni možná jeho odchod do Manchesteru City, který trénuje Pep Guardiola. Právě duo Messi-Guardiola má na svědomí největší úspěchy v historii Barcelony a na tohle úspěšné spojení by rádi navázali i v Premier League. Kritici Messimu často předpovídají, že není na Premier League stavěný a že by se zde nejspíše neprosadil, vyvrátí Messi jejich názor?