eFotbal

Mexiko porazilo Panamu a podeváté v historii ovládlo Gold Cup. Jak na zápas reagovali jeho protagonisté?

Mexiko porazilo Panamu a podeváté v historii ovládlo Gold Cup. Jak na zápas reagovali jeho protagonisté?
Mexiko porazilo Panamu a podeváté v historii ovládlo Gold Cup. Jak na zápas reagovali jeho protagonisté?Flashscore
Fotbalisté Mexika ve finále Gold Cupu zdolali nejtěsnějším rozdílem Panamu. Jedinou branku utkání vstřelil v 88. minutě Santiago Gimenez. Mexiko ovládlo Mistrovství Severní, Střední Ameriky a Karibiku ve fotbale už podeváté v historii a dostálo tak pověsti nejúspěšnějšího týmu této soutěže. Na zápas reagovali oba trenéři i střelec jediné branky v zápase. Souhrn toho nejdůležitějšího z rozhovorů i ze samotného zápasu přinesly portály ESPN, Reuters a France24.
Reklama
Reklama

Turnaj, který je obdobou pro evropského fanouška známého EURA, zakončil svůj 17. ročník finálovým zápasem mezi Mexikem a Panamou. Mexiko vstupovalo do zápasu jako jednoznačný favorit. Největší země Střední Ameriky měla v zádech rekordních osm triumfů na tomto šampionátu a obrovskou podporu fanoušků, kteří neváhali přicestovat do nedalekého Los Angles. Fotbalisté Panamy plnili ve finále roli outsidera. Ačkoliv šlo o jejich třetí účast ve finále prestižního turnaje, zatím se na Gold Cupu nikdy neradovali z výhry. V semifinále ovšem vyřadili domácí Spojené státy.

 Do zápasu dvakrát vstupoval VAR. Nejprve v 33. minutě, když pro ofsajd neuznal branku útočníka Mexika Martina. Podruhé v 63. minutě, kdy zachránil panamského obránce Cummingse od vyloučení. Oba celky v průběhu zápasu neproměnily velké šance. Více jich přece jen bylo na straně Mexika, které bylo odměněno až v závěru zápasu. Běžela 88. minuta, když Pineda našel ve středu hřiště volného Gimeneze. Mladý útočník Feyenoordu se nerozpakoval, obešel protihráče a chytrým zakončením zasadil Panamě rozhodující ránu.

Na zápas reagoval zastupující trenér mexické reprezentace Jaime Lozano: "Dnešní atmosféra se podobala té na Mistrovství světa. Vůbec to nevypadalo jako Gold Cup. Jsem plný radosti a nadšení."

Několik slov k zápasu přidal i střelec jediné branky v utkání Gimenez: "Nedá se to popsat. Jediné, co cítím, je vášeň a láska pro ty, kteří jsou vždy se mnou. Bůh, moje rodina a všech 75 000 lidí - dali jsme jim Gold Cup." 

Zklamání mísící se s hrdostí ke svým hráčům se nesla z úst trenéra Panamy Thomase Christiansena: "Dali jsme do toho všechno, co jsme měli. Kluci se vydali do poslední kapky krve. Hrát před 70 000 mexickými fanoušky v Los Angles nebylo lehké, ale tým makal celých 90 minut."