eFotbal

Mezi třemi možnými trenéry pro Hradec Králové figuruje i Lavička. Vrátí se do české ligy po osmi letech?

Mezi třemi možnými trenéry pro Hradec Králové figuruje i Lavička. Vrátí se do české ligy po osmi letech?
Mezi třemi možnými trenéry pro Hradec Králové figuruje i Lavička. Vrátí se do české ligy po osmi letech?Flashscore
Nejstarší trenér domácí prvoligové branže Miroslav Koubek (71) by měl za pár měsíců zamávat Hradci Králové a vedení "votroků" už se tak na soudobém trhu poohlíží po jeho náhradě.
Reklama
Reklama

To, že by se z pozice asistenta posunul výše jeho asistent Stanislav Hejkal, není podle informací iSport.cz ve hře a to samé platí i pro Michala Sčasného, jenž vede od loňského léta Duklu Banská Bystrica.

Mezi vážnými kandidáty mají být jak dvaapadesátiletý Jozef Weber, jenž zatím naposledy trénoval Dynamo České Budějovice, tak jeho vrstevník Daniel Šmejkal, jenž je od svého loňského konce v druholigovém Prostějově bez angažmá.

Vůbec nejreálněji se však podle stejného zdroje jeví příchod co nevidět šedesátiletého odborníka Vítězslava Lavičky, jenž tuzemskou nejvyšší soutěž opustil před osmi lety.

Ten sice kvůli pokračující sezoně nemohl potvrdit jednání s Hradcem, který svého nového šéfa vábí i na nový stadion, nicméně jedním dechem dodal, že nadešel čas k návratu a od příštího ročníku už by měl opět pracovat na klubové úrovni.

Bývalý stratég Sparty, Žižkova i Liberce je mimo fotbalovou branži od července 2022, kdy ukončil své působení v národním mužstvu Kuvajtu, jíž vedl jen několik měsíců.

Dříve prošel také českou jednadvacítkou, Sydney nebo Slaskem Wroclaw a pakliže by na východočeské vábení kývnul, šlo by o jeho čtvrtou misi v nejvyšší české soutěži, kterou se mu podařilo ovládnout jak na Letné, tak na stadionu U Nisy.

Fotbal? Mí hráči musí být hlavně dobří lidé. Fotbal tu neděláme dobře,“ říká kouč Uničova Jiří Balcárek