eFotbal

Minulou sezónu je už odepisovali, ale zase září. Známé tváře, které jsou opět výkonnostně v kurzu

Minulou sezónu je už odepisovali, ale zase září. Známé tváře, které jsou opět výkonnostně v kurzu
Minulou sezónu je už odepisovali, ale zase září. Známé tváře, které jsou opět výkonnostně v kurzuFlashscore
Udržet si celou svou kariéru skvělou formu je prakticky nemožné a mohly se o tom v historii přesvědčit i vyhlášené značky ze zelených pažitů. Pokud se nedaří, odráží se to na názorech fanoušků, kteří mnohdy začnou hráče rovnou odepisovat. Najít v sobě sílu zalepit ústa zlým jazykům ale ukazuje velikost, stejně jako vůli na sobě pracovat. Podívejme se na známé tváře současnosti, které v minulé sezóně už odepisovali, ale nyní zase září a jsou výkonnostně v kurzu.
Reklama
Reklama
5) Saúl Níguez (Atlético Madrid)

Kdysi nadějný střední záložník v minulých letech příliš nezářil, proto se stále častěji jeho jméno spojovalo s angažmá mimo Evropu. Hostování v Chelsea v sezóně 2021/22 dopadlo nevalně, návrat do španělské metropole vypadal nevýrazně a očekávalo se, že tamní kouč Diego Simeone již jeho služeb nebude nadále využívat. Níguez se ale v aktuální sezóně stal nedílnou součástí Rojiblancos a zaznamenal již pět asistencí. Svými výkony si řekl o místo v základní sestavě a dostává se mu.

Foto: Atlético Madrid

4) Raheem Sterling (Chelsea)

Anglický reprezentant s jamajskými kořeny se zdá být v novém ročníku Premier League jako znovuzrození. Jako teenager na sebe poutal pozornost ještě v barvách Liverpoolu, po přesunu do Manchesteru City platil za jednoho z nejschopnějších ofenzivních hráčů na Ostrovech. Přestup do Chelsea v létě minulého roku však nevyšel úplně podle představ a Sterling byl často terčem kritiky nejen u fanoušků Blues. Vše je zapomenuto, neboť po devíti kolech anglické nejvyšší soutěže má na svém kontě tři góly a jednu asistenci.

Foto: Chelsea FC

3) James Maddison (Tottenham Hotspur)

O jeho kvalitách nebylo nikdy pochyb, ale v kádru Lišek se topil s celou posádkou a byl svědkem sestupu svého klubu do Championship. V létě přišlo laso z Tottenhamu, který mu dal šanci a Maddison ji vrací i s úroky. Šestadvacetiletý hráč se probudil do nové sezóny ve znamenité formě a Spurs z toho těží. V dosavadních devíti zápasech vstřelil tři góly a přidal pět asistencí, což je důvod, proč londýnský klub může snít svůj sen o titulu v Premier League.

Foto: Tottenham Hotspur FC

2) Son Heung-min (Tottenham Hotspur)

Jeho spolupráce s Harrym Kanem budila v posledních letech pozornost, ale jihokorejský útočník byl zároveň ve stínu svého anglického parťáka. Po jeho odchodu do Bayernu Mnichov se hojně spekulovalo, zda Son dokáže převzít otěže hlavní palebné síly Tottenhamu anebo si budou muset Spurs najít nového střelce. Minulá sezóna nahrávala spíše do karet kritikům, ale jednatřicetiletý střelec se postavil na odpor. Sedm vstřelených branek a jedna asistence jasně deklarují, že Son je opět ve formě a pomáhá Tottenhamu získávat důležité body.

Foto: Tottenham Hotspur FC

1) Cristiano Ronaldo (Al-Nassr)

První polovina sezóny 2022/23 zastihla portugalského hrdinu v nepříliš oslnivé formě. Vše vygradovalo do bodu, kdy nakonec Manchester United opustil. Lednový přestup do Saúdské Arábie se jevil jako útěk za přilepšenou před penzí. Al-Nassr si ale od jeho přítomnosti mnohé sliboval, stejně tak ctižádostivý Ronaldo chtěl umlčet všechny zlé jazyky. V nové sezóně se pětinásobnému držiteli Zlatého míče daří nejen na klubové úrovni, ale i v reprezentačních barvách. Čtrnáct gólů a sedm asistencí ve třináct zápasech napříč všemi soutěžemi je tomu jasným důkazem.

Foto: Al-Nassr FC