eFotbal

Místo vyrovnání vyloučení. Česká reprezentace nezvládla duel v Albánii a výrazně si zkomplikovala postup

Místo vyrovnání vyloučení. Česká reprezentace nezvládla duel v Albánii a výrazně si zkomplikovala postup
Místo vyrovnání vyloučení. Česká reprezentace nezvládla duel v Albánii a výrazně si zkomplikovala postupFlashscore
Česká reprezentace v Albánii prohrála 3:0 a výrazně si zkomplikovala postup na mistrovství Evropy. O osudu utkání rozhodla kontroverzní červená karta Mojmíra Chytila, jenž ji dostal po hraní rukou, kterou pět minut před koncem první půle vyrovnával na 1:1.
Reklama
Reklama

Začátek utkání z české strany nebyl vůbec špatný. Už v úvodní minutě nebezpečně pálil Kuchta a gólman Berisha musel následně zasahovat i proti dorážejícímu Chytilovi. Od té chvíle už to ale šlo s českým týmem z kopce.

V 9. minutě se po chybě Juráska v rozehrávce ujal míče Asani a překvapivou ranou k bližší tyči překonal Pavlenku. Další příležitost měl Cikalleshi, Pavlenka tentokrát zasáhl.

Rozhodující chvíle přišla pět minut před přestávkou. Chytil dopravil míč do sítě, po poradě s pomezním ale hlavní arbitr Makkelie branku odvolal a Chytilovi udělil žlutou kartu za hraní rukou. Pro útočníka Slavie se jednalo o druhé napomenutí v utkání a česká reprezentace musela dohrávat v deseti.

Toho Albánie ve druhé půli naplno využila a vstřelila další dvě branky. Šest minut po pauze tečoval Asaniho přihrávku Cikalleshi a Seferi měl vcelku jednoduchou práci. Třetí branku přidal stejný hráč, pozici měl ještě jednodušší než při druhé brance. V závěru skóroval ještě střídající Muja, ovšem po zásahu videa branka uznána kvůli ofsajdu nebyla.

Česká reprezentace tak v Albánii padla poměrem 3:0 a výrazně si zkomplikovala postup na evropský šampionát v příštím roce. 

Albánie - Česko 3:0 (1:0)

Branky: 9. Asani (Ramadani), 51. Seferi (Cikalleshi), 73. Seferi (Daku). Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries. ŽK: Bajrami – Chytil, Coufal, Provod. ČK: Chytil 

Albánie: E. Berisha – Hysaj, Ajeti, Djimsiti (C), Mitaj – Asani (54. Muja), Ramadani, Bajrami (67. Muci) – Asllani, Cikalleshi (67. Daku), Seferi (86. Gjasula).

Česko: Pavlenka – Holeš (46. Provod), Brabec, Krejčí ml. – Coufal, Souček (C), M. Sadílek, D. Jurásek (86. Douděra) – Černý (64. Hložek), Chytil, Kuchta (64. Čvančara).

Další kvalifikační duely o ME 2024:

Lotyšsko - Arménie 2:0 (1:0)

Branky: 39. J. Ikaunieks, 68. Balodis

Andorra - Kosovo 0:3 (0:1)

Branky: 26. a 71. Rashica, 83. Zeqiri

Bělorusko - Rumunsko 0:0

Faerské ostrovy - Polsko 0:2 (0:1)

Branky: 4. S. Szymanski, 65. Buksa

Chorvatsko - Turecko 0:1 (0.1)

Branka: 30. B. Yilmaz

Kypr - Norsko 0:4 (0:1)

Branky: 33. Sørloth, 65. a 72. Haaland, 81. Aursnes

Španělsko - Skotsko 2:0 (0:0)

Branky: 74. Morata, 86. Sancet