eFotbal

Mladé pušky této sezony, které se v Evropě vyplatí sledovat

Mladé pušky této sezony, které se v Evropě vyplatí sledovat
Mladé pušky této sezony, které se v Evropě vyplatí sledovatFlashscore
Letošní sezona je svým způsobem zvláštní, neboť se fanoušci opět mohli vrátit na stadiony a vyplnit kulisu, která zdobila náš oblíbený sport. Nikdo nepochybuje o tom, že nás čeká vzrušující rok plný velkých bitev o trofeje a tituly, přestože některé slavné adresy během lét neutrácely vinou utahování opasků tak jako v minulých letech. Kylian Mbappé a Erling Haaland už jsou bráni jako velké hvězdy, ačkoliv teprve nedávno překonali hranici dvaceti let. Kdo další by je mohl v žebříčku kvalit a popularit následovat? Podívejme se na mladé pušky, které se rozhodně vyplatí sledovat.
Reklama
Reklama
5) Brian Brobbey (RB Lipsko)

Devatenáctiletý útočník Lipska je jedním z nejtalentovanějších hráčů, kteří v posledních letech vzešli ze slavné akademie Ajaxu. Právě z této líhně v Amsterdamu se přesunul do Bundesligy, kde by měl v barvách ambiciózního celku naplňovat svůj potenciál. Brobbey by mohl letos zářit ale nejen v německé nejvyšší soutěži, neboť se rozkoukává i v národním výběru Nizozemska.

4) Jonathan David (Lille)

Nejen USA v posledních letech produkuje zajímavé mladíky s obrovským potenciálem. Pozadu není ani Kanada, která po Alphonso Daviesovi hlásí další zajímavý talent v Evropě. Jednadvacetiletý Jonathan David může pod křídly Lille velmi dobře růst a sbírat cenné zkušenosti. V minulé sezoně si připsal 13 branek a 2 asistence v 37 zápasech Ligue 1 a pomohl tak svému týmu k zisku nečekaného mistrovského titulu. Jak se zdá, šestatřicetiletý veterán Burak Yilmaz mu předal pochodeň, kterou může David více než důstojně nést.

3) Mikkel Damsgaard (Sampdoria)

Italský klub z Janova měl na schopné mladíky vždycky čich a krokem vedle nebylo ani angažování dánského záložníka Mikkela Damsgaarda. Jednadvacetiletý středopolař na sebe strhl pozornost i na nedávném mistrovství Evropy, kde se prezentoval neúnavnými výkony a velkou obětavostí pro tým. V minulém ročníku Serie A zaznamenal jen dvě trefy a čtyři asistence, ale letos by se měl dočkat mnohem zajímavějších čísel, už jen díky tomu, že nebude v sestavě rotovat na vícero postech.

2) Jérémy Doku (Rennes)

Jeho nominace na letošní evropský šampionát mnohé překvapila a jméno Jeremy Doku bylo v týmu plném hvězd prakticky neznámým pojmem. Dalším překvapením byly ale jeho výkony, které lze hodnotit více než kladně. Devatenáctiletý útočník sice zatím v národních barvách zůstává ve stínů kanonýra Lukakua, ale vše nasvědčuje tomu, že by mohl být jeho přirozeným nástupcem. Však i francouzský klub Rennes už moc dobře tuší, jaký poklad ve své kabině má.

1) Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Nový trenér německé reprezentace Hansi Flick jej označil za „kompletní balíček“ a budoucnost jeho týmu. Někdo by to mohl vnímat jako odvážné tvrzení, ale i přes nízký věk se prezentuje více než sympatickými výkony. V současné době je nejmladším hráčem Bayeru Leverkusen, který si odbyl v těchto barvách debut v Bundeslize. Uplynulá sezona mu přinesla osm tref a stejný počet asistencí napříč všemi soutěžemi v osmatřiceti zápasech.

Zdroj: sportskeeda.com