eFotbal

Mladé pušky z afrického kontinentu, které by se mohly po právě probíhajícím APN výhodně prodat

Mladé pušky z afrického kontinentu, které by se mohly po právě probíhajícím APN výhodně prodat
Mladé pušky z afrického kontinentu, které by se mohly po právě probíhajícím APN výhodně prodatFlashscore
Africký pohár národů možná nevzbuzuje u evropského publika příliš velkou pozornost, ale i tak je možné na tomto turnaji sledovat velkou kvalitu. Tento mnohými podceňovaný kontinent již aktuálně vyslal do světa hvězdy jako Mané, Salah, Aubameyang, Mahrez, Hakimi, Iheanacho či Choupo-Moting. Další výrazné tváře se ale mohou objevit již během šampionátu a poté se výhodně prodat na věhlasnější klubové adresy. Které mladíky se vyplatí sledovat?
Reklama
Reklama
5) Ilaix Moriba (Guinea)

Guinea byla již před turnajem vnímána jako možný černý kůň, který disponuje zajímavými akvizicemi. Věhlasu se již v Evropě dočkali třeba Naby Keita či Amadou Diawara, ale devatenáctiletá hvězdička Lipska Ilaix Moriba by je mohl doplnit. Produkt mládežnické akademie Barcelony si užívá pravidelného herního vytížení v Bundeslize a proslýchá se, že zájem ze stran movitých dravců se stupňuje.

4) Samuel Chakwueze (Nigérie)

Nigérie ji v historii tohoto sportu vychovala celou řadu zajímavých jmen a nyní se objevuje nové, které je srovnáváno dokonce s holandským fenoménem Arjenem Robbenem. Dvadvacetiletá hvězdička Villarrealu si v La Lize již několikrát vysloužila pochvalu i za svou snahu v případě potřeby vypomoci i směrem dozadu. Pokud se mu bude střelecky dařit i na APN, nabídky na jeho odkup by se mohly jen hrnout.

3) Kamaldeen Sulemana (Ghana)

Ghana sní o svém pátém titulu na Africkém poháru národů, ale jisté je, že letos se tak nestane. Velké překvapení skupinové fáze dopadlo tak, že Black Stars ve společnosti Maroka, Gabonu a Komory skončili až na posledním místě. Týmový úspěch se nekonal, ale je nutné ocenit některé výkony individuální. Devatenáctileté křídlo Kamaldeen Sulemana má celou svou kariéru ještě před sebou, přesto se v barvách francouzského Rennes osměluje ke stále lepším výkonům.

2) Ismaila Sarr (Senegal)

Senegal patří k favoritům tohoto turnaje, proto není žádným překvapením, že svou skupinu B ovládl. Tým poskládaný ze zkušených hvězd doplňují perspektivní mladíci. Jedním z nich je i Ismaila Sarr, který je velkým želízkem v ohni anglického Watfordu. Již v létě se o něj zajímala celá řada obdivovatelů, ale jeho cenovka by mohla ještě vzrůst, pokud se svým týmem tento šampionát třeba i ovládne. Zatím se jedná o velký talent s poměrně nízkou cenovkou.

1) Amadou Haidara (Mali)

Mali je vnímáno jako další černý kůň tohoto turnaje, neboť disponuje velice zajímavým týmem plným individuálních kvalit. Známý kouč Mohamed Magassouba poskládal družinu s potenciálem a některé akvizice Les Aigles by se mohly po turnaji náležitě zpeněžit. Jednou z nich je například Amadou Haidara z Lipska, po kterém již delší dobu pokukuje Manchester United. Třiadvacetiletý středopolař si již podmanil Bundesligu a je možné, že v další sezóně okusí ostrovní Premier League.

Zdroj: tribalfootball.com