eFotbal

"Mladičký Španěl" Fábregas má nové působiště! Od letošního léta si vyzkouší Serii B

"Mladičký Španěl" Fábregas má nové působiště! Od letošního léta si vyzkouší Serii B
"Mladičký Španěl" Fábregas má nové působiště! Od letošního léta si vyzkouší Serii BFlashscore
Snad každý z nás si pamatuje mladého Španěla, který hrával za Arsenal hned vedle Tomáše Rosického a rozbourával obrany napříč Evropou. Kde na sklonku kariéry skončil Cesc Fabregas?
Reklama
Reklama

Legenda. Tak by se dal popsat hráč, který toho dokázal opravdu mnoho a všude kde hrál, dokázal přinášet fotbalovou radost. Takovou schopnost jen tak ledajaký hráč nemá. Své o tom víme i z videoher FIFA, kde byl často jmenován jako mladičký Španěl Fabregas a bylo jedno, že už mu je 26 let, toto pojmenování nezmizelo.

Největší odkaz zanechal v Arsenalu, kde byl bezmála 8 let, během kterých odehrál 212 utkání v červeném dresu. Jak jsem již zmiňoval, po boku Tomáše Rosického rostl a stal se z něj jeden z nejlepších záložníků Premier League té doby.

V Arsenalu však vydržel jen do roku 2011, odkud na tři roky zmizel do Barcelony, kfe zase nahrával Messimu a spol. Po konci v Barce přišla výzva v podobě Chelsea, kde se taktéž ujal kormidla a řídil zálohu.

Jeho poslední štací bylo Monako, kde jeho forma pomalu upadla i kvůli věku a stal se náhradníkem a hráčem, který nastupoval jen sporadicky. Nová výzvy je v další zemi, kde ještě nehrál.

Zahraje si totiž v Itálii a to konkrétně v týmu Como, který hraje Serii B. Zde by měl nastupovat tuto sezónu a poté se uvidí, jak na tom bude zdravotně i fyzicky. Už napořád si ho budeme pamatovat, jako vyjímečného hráče, který dokázal bavit fanoušky po celém světě.

zdroj: Fabrizio Romano