eFotbal

Mlčící střelci v české nejvyšší soutěži. Nedaří se Olatunjimu, Klimentovi ani Drchalovi

Mlčící střelci v české nejvyšší soutěži. Nedaří se Olatunjimu, Klimentovi ani Drchalovi
Mlčící střelci v české nejvyšší soutěži. Nedaří se Olatunjimu, Klimentovi ani DrchaloviFlashscore
Jedni září, druzí se trápí. Tak to někdy ve fotbale bývá. Nicméně od borců, na které se dnes podíváme, se čekalo daleko víc. Nespokojenost musí panovat například s Victorem Olatunjim, ale také s Václavem Drchalem.
Reklama
Reklama
VICTOR OLATUNJI

Čekalo se od něj víc. Jaro se mu na hostování v Liberci povedlo nadprůměrně, v osmnácti zápasech dal osm branek a zaujal českou špičku.

Závod o jeho služby vyhrála Sparta, která ho vítala jako alternativu k Janu Kuchtovi, která měla zvýšit konkurenci.

To se sice povedlo, Olatunji šance dostává, ale jeho bilance je žalostná. V lize zatím v jedenácti zápasech vstřelil jedinou branku, v poháru vyšel dvakrát naprázdno a v evropských pohárech se prosadil všeho všudy dvakrát v sedmi zápasech.

Konečná bilance dvacet zápasů a jedna branka? To je na posilu jeho kalibru prostě málo. I proto, že jeho výkony nejsou také nikterak zářivé, navíc se fanoušci zlobí, že je kvůli němu Jan Kuchta odstrčen na křídlo, kde je při nejlepším poloviční.

Foto: AC Sparta Praha

JAN KLIMENT

Ze začátku sezony naskakoval do zápasů poměrně pravidelně, postupně se ale jeho vytížení propadalo.

Víc než na hřišti je na lavičce, do zápasů opravdu naskakuje jen sporadicky. Nemůže se dostat do pořádné formy, a to ani v momentě, kdy by se to nejvíce hodilo, a sice při zranění Rafia Durosinmiho.

V lize má v devíti startech jedinou branku, neprosadil se ale v domácím poháru. A ani v tom evropském, přitom zapsal sedm utkání.

Foto: FC Viktoria Plzeň

VÁCLAV DRCHAL

V minulé sezoně hrál odchovanec Sparty ve velké formě, v dresu Bohemians se mu dařilo. V létě ho odkoupil Jablonec, tento krok se však zatím nezdá být šťastný.

Drchalovi se vůbec nedaří, z jedenácti startů má jediný gól, k tomu velmi průměrné výkony. Čekalo se od něj něco jiného, měl táhnout ofenzivu posilněného Jablonce, ale svezl se s bídou, která Severočechy na začátku ročníku zastihla.

Branku vstřelil v půlce srpna proti Spartě, od té doby vůbec nic. Přednost tak začíná dostávat Jan Chramosta a jiní.

Foto: FK Jablonec

DANIEL VAŠULÍN

Patřil mezi komety minulé sezony. V dresu Hradce Králové hrál výborně. Hovořilo o tom nejen sedm branek v 27 zápasech, ale také jeho výkony. Hrál výborně, svým urostlým tělem dělal problém ve vápně soupeře, v tom svém pomáhal vyhrávat důležité hlavičky.

Když se nakopávalo, dokázal míč sklepnout. Svou výšku navíc doplňoval velkou rychlostí. Ideální prototyp, na který se údajně dívala třeba Plzeň.

Skvělou minulou sezonu ale zatemňuje ta současná. Čtrnáct zápasů, jeden gól. V poslední době navíc bídná forma, například Livesport ho v posledních čtyřech utkáních postupně ohodnotil 5,9; 5,9; 6,7 a 6,3.

V pětadvaceti mohl být kandidátem do reprezentace, místo toho se bije sám se sebou. Čekalo se víc.

Foto: FC Hradec Králové