eFotbal

Mo, je čas! Liverpool hledá náhradu za Salaha, v hledáčku má pět jmen

Mo, je čas! Liverpool hledá náhradu za Salaha, v hledáčku má pět jmen
Mo, je čas! Liverpool hledá náhradu za Salaha, v hledáčku má pět jmenFlashscore
Ačkoliv Liverpool může díky Mohamedu Salahovi tvrdit, že má jednoho z nejlepších útočníků v Premier League, není pochyb o tom, že egyptský hrdina bude nahrazen. Je mu 32, nabídka ze Saúdské Arábie láká a Liverpool bude chtít omladit. Na trhu se objevuje pět pravých křídel, které by mohl nový trenér Reds Arne Slot oslovit.
Reklama
Reklama
Takefusa Kubo (Real Sociedad)

Asijská celebrita Takefusa Kubo se posouvá každý rok. Po svém odchodu z Realu Madrid v červenci 2022 za pouhých 6,5 milionu eur japonský reprezentant tvrdě pracuje na tom, aby dokázal, že je schopen hrát na nejvyšší úrovni.

V předminulé sezoně hrál mladý šikula s velkou chutí a ve všech soutěžích si připsal kanadských bodů. V právě uplynulém ročíku se Kubo posunul více doprava a hraje téměř výhradně jako pravé křídlo. Výsledkem budiž sedm gólů a pět asistencí ve 41 zápasech a v pouhých 23 letech není pochyb o tom, že by v týmu obklopeném prvotřídními hráči mohl produkovat ještě více.

Johan Bakayoko (PSV)

Johan Bakayoko prošel klubovou mládežnickou strukturou a v předminulé sezoně se prosadil v prvním týmu PSV, když ve 23 ligových zápasech nastřílel pět branek. V minulé sezoně se mladému útočníkovi dařilo ještě lépe, když nasbíral 12 gólů a 9 asistencí.

Ačkoli hraje převážně na pravém křídle, má belgický reprezentant nepochybně čich na góly podobně jako Salah. Ačkoli se jeho tržní hodnota může pro Liverpool ukázat jako určitý kámen úrazu, není pochyb o tom, že by tento 21letý expres byl ideální dlouhodobou náhradou za Salaha a posilou pro přední linii Liverpoolu.

Bryan Mbeumo (Brentford)

Ačkoli jeho jméno nemusí fanouškům Liverpoolu nahánět husí kůži, klub z Anfieldu by v tomto případě udělal velmi chytrý obchod. Kamerunský reprezentant se smlouvou do roku 2026 nebude levný, ale jeho schopnost hrát vepředu na více pozicích by z něj udělala ideální posilu a potenciálního dlouhodobého nástupce Salaha. Podruhé za sebou dosáhl na devět branek, nicméně tentokrát na to potřeboval o třináct zápasů méně.

Zdroj: AFP

Simon Adingra (Brighton)

Simon Adingra má za sebou pouze jednu sezonu v Premier League a je možná jedním z nejméně známých hráčů v seznamu potenciálních posil Liverpoolu, ale to by nemělo klub z Anfieldu odradit od toho, aby o něm vážně uvažoval.

Ve všech soutěžích Brightonu v minulé sezóně dvaadvacetiletý Adingra nastřílel sedm gólů a přidal tři asistence, což představuje úctyhodný průměr 0,32 gólu nebo asistence na 90 minut.

Není pochyb o tom, že talent z Pobřeží slonoviny ještě není připraven nahradit hvězdu, jako je Salah, ale mohl by být ideálnější variantou do nově se tvořícího týmu Arneho Slota a být první volbou z lavičky. Zvláště pokud se ukáže, že by byl levnější než jiná jména na seznamu.

POZDVIŽENÍ V ANGLII. CRYSTAL PALACE SE CHLUBÍ SPONZOREM, KTERÝ JE ZAHALEN TAJEMNEMYéremy Pino (Villareal)

Pino prošel mládežnickými kategoriemi klubu a do prvního týmu pronikl před dvěma sezonami jako užitečný náhradník, nicméně od té doby se etabloval jako pravidelný člen prvního týmu Žluté ponorky.

Čtyři góly a šest asistencí v LaLize v minulé sezoně z pravého křídla naznačovaly, že se z něj stává mladá hvězda, než ho nepříjemné zranění vyřadilo z víceméně celého uplynulého ročníku. Pokud však Liverpool zjistí, že jeho zranění není vážným a dlouhodobým problémem, může se příchod španělského talentu ukázat jako vynikající přestup.

Luiz se na začátku příštího týdne stane novou akvizicí Staré dámy. Villains získají dva hráče i finanční kompenzaci