eFotbal

Moje góly se jen někde vykulí, zatímco Gning to práskne do šibenice, chválí Žák svého senegalského parťáka

Moje góly se jen někde vykulí, zatímco Gning to práskne do šibenice, chválí Žák svého senegalského parťáka
Moje góly se jen někde vykulí, zatímco Gning to práskne do šibenice, chválí Žák svého senegalského parťákaFlashscore
Teplice v současné době táhnou zejména dva hráči - jednak čtyřiadvacetiletý Abdallah Gningue a jednak o tři roky starší Filip Žák, jenž se před příchodem na severočeská Stínadla snažil prorazit v HFK Olomouc, Nitře, Hodoníně, Prostějově i Blansku a momentálně zažívá teprve svou druhou sezonu v nejvyšší soutěži.
Reklama
Reklama

V tomto ročníku odehrál 771 minut čistého času a na své konto si připsal šest branek. Žádnou novou ofenzivní hvězdu však ze sebe nedělá a větší kvalitu vidí ve svém mladším senegalském kolegovi. "Věřím sám sobě, že góly dávat umím. I Abu má šest gólů, jsme za to moc rádi. Je to skvělé číslo. Ale vidíte, jaké já dávám góly - někde se to vykulí. On to práskne do šibenice- Pro útočníky jsou vždy nejdůležitější čísla. Tím, že nám to tam oběma padá, tak je vidět, že si věříme. Jeden zápas dá gól Abu, druhý já. Ten tým z toho pak těží. Na druhou stranu je to naše práce," uvedl v interview pro web fkteplice.cz oblíbený svěřenec Jiřího Jarošíka, který ho poslal do akce v každém z dosavadních čtrnácti kol.

S Gningem se mu hraje moc dobře a to i navzdory tomu, že je v řešení různých situací docela nevyzpytatelný. "Abu je výborný fotbalista, to všichni vidíme. Skvěle pracuje, jsem rád, že s ním můžu hrát. Má někdy nevyzpytatelné řešení. Někdy všichni hledíme, co si dovolí. Někdy si místo jednoduché sklepávky dá balon za patu. Ale už víme, vznikají pak z toho šance. Jsme moc rádi, že ho tu máme. Já se mu snažím odlítat do soubojů, on hraje výborně na balonu. Funguje to, jsme za to rádi. Je to dobrá kombinace; jeden je fotbalovější, druhý důraznější," ozřejmil Žák, jenž ve své kariéře zažil v útoku podobnou kvalitu jen v Blansku, kde se ve své době učil od Michala Ordoše, který byl podle jeho slov pan fotbalista.

A jak se s hráčem, jehož si Teplice vytáhly letos v létě z Vlašimi, vůbec domlouvá? "Nějaký zápasy jsme už spolu odehráli. Už si jen ukazujeme. On ví, kdy se vrátit, já za něj. Nebo kdy do náběhů jít," zakončil kolega Marečka, Kučery či Fily. Šestý listopadový den pocítí jejich společnou sílu Mladá Boleslav.

Uvadající exreprezentanti, v jejichž případě zřejmě musí dojít k zázraku, aby se ještě mezi elitou rozzářili