eFotbal

Mönchengladbach na úvod bundesligového kola přejel Dortmund, Leverkusen porazil Stuttgart, Hložek střídal

Mönchengladbach na úvod bundesligového kola přejel Dortmund, Leverkusen porazil Stuttgart, Hložek střídal
Mönchengladbach na úvod bundesligového kola přejel Dortmund, Leverkusen porazil Stuttgart, Hložek střídalFlashscore
Fotbalisté Dortmundu prohráli v posledním zápase před reprezentační pauzou 2:4 v Mönchengladbachu a přezimují na šestém místě německé ligy. Mönchengladbach je před víkendovým programem 15. kola sedmý. Po dlouhé přestávce vyhrazené mistrovství světa v Kataru a navazující zimní pauze budou týmy znovu hrát až v lednu.
Reklama
Reklama

Fotbalisté Lipska v 15. kole německé ligy vyhráli 2:1 v Brémách a po čtvrtém vítězství za sebou se posunuli v neúplné tabulce na druhé místo.

Českého reprezentanta Jiřího Pavlenku v brance domácího Werderu překonali v 13. minutě Silva a v 70. minutě Schlager a Lipsko díky nim natáhlo sérii bez porážky na sedm zápasů. Za Brémy po necelé hodině hry vyrovnal Gross.

Lipsko má na kontě 28 bodů a posunulo se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí tři body a od třetího Unionu jej dělí jeden. Obhájci titulu i berlínský celek však mají zápas k dobru.

Leverkusen si doma poradil 2:0 se Stuttgartem a po třetím vítězství v řadě si polepšil si na 11. příčku. Z českých útočníků za Bayer nastoupil ve druhé půli pouze Adam Hložek. Patrik Schick je stále zraněný.

Jen o skóre před Leverkusenem je Hoffenheim, který podlehl 1:2 Wolfsburgu a utrpěl třetí porážku za sebou. Pavel Kadeřábek si zahrál od 82. minuty.

Bayern Mnichov pak v posledním zápase sobotního programu dokázal přehrát poslední Schalke a pojistil si vedení v německé Bundeslize.

Fotbalisté Frankfurtu remizovali v 15. kole německé ligy 1:1 na hřišti Mohuče, která bodovala po třech porážkách. Ve 40. minutě poslal domácí do vedení svým prvním gólem v sezoně útočník Burkardt, který byl v minulém ročníku s 11 brankami nejlepším střelcem týmu. Frankfurt vyrovnal v 67. minutě zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Kola Muaniho, jenž má na kontě pět gólů a devět asistencí. 

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Mönchengladbach - Dortmund 4:2Branky: 4. Hofmann, 26. Bensebaini, 30. Thuram, 46. Koné - 19. Brandt, 40. Schlotterbeck

Augsburg - Bochum 0:1 Branky: 58. Antwi-Adjei

Brémy - Lipsko 1:2Branky: 57. Gross - 13. Silva, 70. Schlager

Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 2:0Branky: 9. Kanga, 54. Richter

Hoffenheim - Wolfsburg 1:2Branky: 42. Baumgartner - 45 (+5 ). Kabak (vl.), 56. Baku

Leverkusen - Stuttgart 2:0Branky: 30. Diaby, 82. Tah

Schalke - Bayern Mnichov 0:2Branky: 38. Gnabry, 52. Choupo-Moting

Mohuč - Eintracht Frankfurt 1:1Branky: 40. Burkardt - 67. Kolo Muani

Freiburg - Union Berlín 4:1 Branky: 4. z pen., 6., 19. z pen. Grifo, 45 (+1). Gregoritsch - 84. Michel z pen.