eFotbal

Motta hodlá po převzetí Staré dámy změnit pozici jedničky. Poroučet se má i mistr Evropy

Motta hodlá po převzetí Staré dámy změnit pozici jedničky. Poroučet se má i mistr Evropy
Motta hodlá po převzetí Staré dámy změnit pozici jedničky. Poroučet se má i mistr EvropyFlashscore
Thiago Motta již oznámil svůj záměr po sezoně opustit Boloňu a všeobecně se očekává, že jeho dalším působištěm bude turínský Juventus. Italský expert na přestupy Gianluca Di Marzio nyní odhalil, na kterých hráčích chce svůj nový tým postavit a se kterými již nepočítá.
Reklama
Reklama

Trenér největšího italského překvapení v této sezoně Thiago Motta již oznámil, že opustí Stadio Dall´Ara a jeho další kroky by podle italských médií měly směřovat do turínského Juventusu.

Stará dáma propustila Maxe Allegriho prakticky ihned po vítězném finále v rámci Coppa Italia a nyní nového trenéra hledá. Zdá se ale velmi pravděpodobné, že Motta tým převezme po dohrání osmatřicátého kola Serie A.

Stoprocentní jistotu má také přestupový expert Gianluca Di Marzio, který na Sky Sport Italia představil, jak by měla vypadat sestava Bianconeri pro následující ročník.

Dle Di Marzia je téměř jisté, že novou gólmanskou jedničkou bude Michele Di Gregorio, který je sice stále hráčem Monzy, ale 20 milionů eur by mělo situaci změnit. Poroučet se naopak bude Polák Wojciech Szczesny, se kterým Motta nepočítá.

Bývalý středopolař Barcelony či PSG by poté svůj tým rád postavil okolo tria Manuel Locatelli - Adrien Rabiot - Gleison Bremer. V tomto případě ale může zatím počítat jen s prvně jmenovaným.

Francouzskému záložníkovi 30. června vyprší smlouva a jeho setrvání v Turíně je tak značně nejisté. O brazilského obránce poté stojí Manchester United a v této situaci budou hrát roli především finance.

Motta kromě Szczesného nepočítá ani s mistrem Evropy Federicem Chiesou. Šestadvacetiletý křídelník sice neprožil špatnou sezonu, i vlivem nejrůznějších zdravotních problémů z posledních let je ale Motta přesvědčen, že do jeho plánů nezapadne. O někdejšího hráče Fiorentiny se intenzivně zajímají AS Řím a AC Milán.

Motta je volný pro Juventus. V Boloni oznámil, že nepodepíše smlouvu a v létě končí