eFotbal

Müller upevňuje status legendy. V Bayernu podepisuje další smlouvu, úleva i pro Kanea

Müller upevňuje status legendy. V Bayernu podepisuje další smlouvu, úleva i pro Kanea
Müller upevňuje status legendy. V Bayernu podepisuje další smlouvu, úleva i pro KaneaFlashscore
Když se řekne nejméně doceněný hráč, mnoha fanouškům se dost možná vybaví jméno právě Thomase Müllera. Dlouholetý německý reprezentant je roky oporou Bayernu Mnichov. I když se několikrát spekulovalo o jeho odchodu, vždy zůstal. Nejinak tomu je i nyní.
Reklama
Reklama

O tom, že se obě strany dohodly na nové smlouvě, která znamená další prodloužení Müllerova působení v klubu, informuje německý Sport Bild i Fabrizio Romano. 

Müllerova současná smlouva měla vypršet v červnu 2024, ale obě strany již nějakou dobu pracovaly na možném prodloužení o jeden rok, což je nyní hotovou věcí. Zbývá jen, aby Müller podepsal připravený kontrakt. Oficiální oznámení ze strany klubu se dle německých médií očekává koncem tohoto týdne.

Přestože Müllerova herní role s postupem času upadá, jeho vliv na hřišti i mimo něj je cítit každý den. Čtyřiatřicetiletý veterán je charismatický a oblíbený hráč, kterého je třeba mít v šatně. Existuje prostě pocit, že pro Bayern Mnichov bude vždy nepostradatelný.

TRÁPÍCÍ SE SEVILLA PŘEDSTAVILA JIŽ TŘETÍHO TRENÉRA V SEZÓNĚ, KTERÝ JI MÁ UCHRÁNIT OD SESTUPOVÉHO PÁSMA

O jeho charakteru svědčí i to, jak pod svá křídla vzal Harryho Kanea. Oba jsou velcí kamarádi, a to i díky tomu, že sdílí stejnou vášeň – golf.

„Thomas mě po mém příchodu vzal hned na golf s několika svými kamarády, což od něj bylo opravdu milé,“ prozradil anglický střelec pro Four Four Two. „Je těžké přijít žít do nové země a snažit se najít si nějaké přátele, takže jsem to ocenil. Užili jsme si spoustu legrace.“

Rozumí si i na hřišti. Není se čemu divit, oba patří mezi borce s nejvyšším fotbalovým IQ. Zpět ale k Müllerovi.

NEČEKANÝ ÚNIK DO MLS! O FORSBERGA SE ZAJÍMAL ARSENAL I LIVERPOOL, TEĎ PODEPSAL KLUBU Z NEW YORKU

Tomu bylo mnohokrát predikováno, že Bavorsko opustí. Naposledy v létě, to po něm měl prahnout Erik ten Hag. Podle deníku Bild je Nizozemec velkým Müllerovým obdivovatelem a chtěl ho už loni v zimě. Nevyšlo to ani tehdy, ani v létě.

Müller je prostě srdcař. V Bayernu žádný hráč v historii nenastoupil k více zápasům v domácím poháru i v Lize mistrů. Už v této sezoně by pak měl překonat Seppa Maiera (706) v počtu odehraných utkání celkově. Na pozici střelců je na třetím místě, v asistencích je prvních.

Čísla bude nově sázet minimálně do konce příští sezony.

Foto: FC Bayern Mnichov