eFotbal

Na čerstvého stovkaře Matějovského nemají ani tradiční sběratele žlutých Potočný, Krob, Fleišman či Fillo

Na čerstvého stovkaře Matějovského nemají ani tradiční sběratele žlutých Potočný, Krob, Fleišman či Fillo
Na čerstvého stovkaře Matějovského nemají ani tradiční sběratele žlutých Potočný, Krob, Fleišman či FilloFlashscore
Ligový rekord v počtu obdržených žlutých karet drží někdejší dlouholetý záložník Teplic Admir Ljevakovič. Rodák z Bosny, jehož v současnosti najdete v béčku "sklářů", obdržel ve 306 prvoligových soubojích celkem 106 varování.
Reklama
Reklama
Semafor F:NL. Vyškovský last-minute obrat, divočina Dukly, alarm v Opavě

V minulosti sbírali dost žlutých také Pavel Horváth, Tomáš Hunal, Pavel Verbíř, David Limberský, Rudolf Otepka, Tomáš Řepka, Libor Došek, Miroslav Holeňák i Marek Kulič, jenž se zastavil na čísle 69, což na útočníka není málo.

A co současnost? V žebříčku, který mapuje stále aktivní borce FORTUNA:LIGY, je na čele jednačtyřicetiletý špílmachr Mladé Boleslavi Marek Matějovský, jenž se v tomto směru dost utrhnul ze řetězu zejména v posledních dvou ročnících (17 žlutých) a pravděpodobně za to může nedostatečná rychlost, kvůli čemuž je v soubojích o něco později, než tomu bylo v minulosti.

Někdejší středopolař Sparty i Readingu je aktuálně na čísle 100 a pokud by se podobně provinil také v nadcházejícím duelu proti Baníku Ostrava, předposlední kolo s Teplicemi by se ho netýkalo.

Jestliže pak bude jeho profesionální kariéra pokračovat také v sezoně 2023/2024 a hlavní kouč Boleslavi na něj bude sázet i nadále, pravděpodobně vymaže také historické maximum výše zmíněného Ljevakoviče.

Stovky žlutých karet v českém prostředí by se mohl dočkat také osmatřicetiletý stoper zlínských "ševců" Václav Procházka, kterému dosud sudí ocenili kartou oné barvy v 93 případech. Tým trenéra Pavla Vrby se však bude potřebovat zachránit.

Více než šedesát žlutých karet už mají ve svých prvoligových statistikách zapsáni také Roman Potočný, Jiří Fleišman, Milan Petržela, Jan Krob i Martin Fillo, jehož prvoligová dráha však po vyřazení ze zlínského kádru nejspíš skončila.

Nejvíce žlutých karet u stále aktivních hráčů:

1. Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav) - 395 startů, 100 žlutých karet2. Václav Procházka (FC TRINITY Zlín) - 443 startů, 93 žlutých karet3. Jan Krob (FK Jablonec) - 287 startů, 79 žlutých karet4. Milan Petržela (1. FC Slovácko) - 476 startů, 72 žlutých karet5. Martin Fillo (FC TRINITY Zlín) - 382 startů, 71 žlutých karet6. Jiří Fleišman (FC Baník Ostrava) - 351 startů, 67 žlutých karet7. Roman Potočný (SK Dynamo České Budějovice) - 228 startů, 61 žlutých karet