eFotbal

Na koho se chodí v Premier League s kosou? Pět v Anglii nejčastěji faulovaných fotbalistů

Na koho se chodí v Premier League s kosou? Pět v Anglii nejčastěji faulovaných fotbalistů
Na koho se chodí v Premier League s kosou? Pět v Anglii nejčastěji faulovaných fotbalistůFlashscore
Bolestivá statistika. Do jisté míry znamená, že jste natolik dobří, že obráncům vaše zastavení stojí za riziko karty, na druhou stranu tím přijímáte vyšší riziko zranění. Kdo si v Premier League nejvíce láme hlavu s tím, jak se vyhnout nefér zákrokům soupeře? Tady je pět nejfaulovanějších  jmen z aktuálního ročníku
Reklama
Reklama
Buyako Saka (Arsenal) - 42 faulů

Saka už snad ani nepatří do kategorie “stoupající hvězda,” v této sezóně se přesunul z kategorie “nova” na pevnou pozici mezi nejlepšími hráči v Anglii, jeho rychlost a schopnost přejít přes protihráče je ale odměňována rostoucí frustrací obran soupeře a velkým nebezpečím pro nohy mladého ofenzivního hráče.

Allain Saint-Maximin (Newcastle) - 43  FAULŮ

Levé křídlo Newcastlu možná nepatří mezi nejžhavější jména v Premier League, ale rozhodně stojí za to ho sledovat. Čtyřiadvacetiletý křídelník má talent na to, aby se prosadil i proti těm nejtěžším soupeřům, a často větrá obránce soupeře, jako třeba ty z United po Vánocích, kdy jeho gól dlouho pro předposlední tým znamenal naději na překvapivý tříbodový zisk.  Bývalý hráč OGC Nice se rád prosazuje z pravé strany.

JOHN MC GINN (ASTON VILLA) - 44  FAULŮ

Další nečekáné jméno. Skotský internacionál je agilní záložník, který nemusí být nutně mistrem žádného řemesla, ale umí všechno.McGinn je nejen skvělý v držení míče, ale také výborný v jeho přenášení. Běhá, brání, dává si záležet a je oprávněnou hrozbou pro branku. S levonohým záložníkem je vždy těžké si poradit a tak angličtí obránci velmi velmi často sahají k řešení se značkou faul.

Jordan Ayew (Crystal Palace) - 47  faulů

Útočník Crystal Palace pravděpodobně nejuniverzálnějším hráčem klubu. Ačkoli je Ayew přirozeným středním útočníkem, může hrát na obou křídlech a přenášet hru na soupeře. Je rychlý, skvěle drží míč u nohy a umí dát rozhodující góly. Akorát letos mu to příliš nepadá a v této sezóně si připsal pouhý jeden gól a dvě asistence. Přesto Patrice Vieira na něj dál sází.

Wilfried Zaha (Crystal Palace) - 62 faulů

Zlatý hoch Crystalu Wilfried Zaha je v čele této statistiky takříkajíc o parník. Zahu prostě jinak než faulem soupeř prakticky nezastavuje. když pod novým šéfem vypadá Zaha rychlejší, ostřejší a hladovější než kdykoli předtím. Tento rychlý křídelník míří na hranici douciferného počtu gólů v sezóně, a lze předpokládat, že pokud jej některý z obránců při daném množství faulů nedokáže zranit, Zahovi by se to za pomoci Gallaghera, Ezeho a spol. mělo podařit.

zdroj: Sportskeeda