eFotbal

Na odpočívání Vrba moc není, k životu potřebuje hlavně fotbal, ne jen zahradu, hlásí jeho nadřízený Grygera

Na odpočívání Vrba moc není, k životu potřebuje hlavně fotbal, ne jen zahradu, hlásí jeho nadřízený Grygera
Na odpočívání Vrba moc není, k životu potřebuje hlavně fotbal, ne jen zahradu, hlásí jeho nadřízený GrygeraFlashscore
I když má Zlín ve svém středu velmi zkušené borce jako Bartošák, Hloušek, Procházka, Hlinka, Hrubý, Reiter, Fantiš či Vukadinovič, i tak aktuálně táhne nepříjemnou šňůru sedmi porážek v řadě a předposlední místo ve FORTUNA:LIZE se zdá být zcela zasloužené.
Reklama
Reklama

Sebevědomí si ševci nezvýšili ani v nedávno proběhlé Tipsport lize, ve které postupně podlehli Zbrojovce Brno, Trenčínu i Spartaku Trnava. Nový šéf lavičky Pavel Vrba, jenž skončil na posledních dvou klubových adresách předčasně, bude mít na moravské Letné evidentně dost práce.

To, že se velkými úspěchy ověnčený rodák z Přerova rozhodl právě pro tuhý boj o záchranu, mnohé překvapilo. Generálního manažera modrobílých barev Zdeňka Grygeru však nikoliv. "Už ho to trochu táhlo domů. Záchrana je pro nás všechny výzva. Viděl jsem před sebou trenéra, který má chuť a chce uspět. Na odpočívání Pavel moc není. K životu potřebuje hlavně fotbal, ne jen zahradu. Hlavně mě zaujalo trenérovo odhodlání do toho jít, které jsem z něj cítil. To mě přesvědčilo nejvíc. Až pak jsme řešili kádr a další věci. Má v klubu dost známých, zná i řadu hráčů," přiblížil v interview pro sport.cz dlouholetý zlínský činovník.

Nejvíce ho teď zaměstnává posílení. I když si bývalý šéf Plzně, Sparty či Baníku žádné velké podmínky nekladl, na pár nových tvářích, které trápící se mužstvo musí okysličit, se s vedením předběžně domluvil. "Náš trenér není zvyklý dělat velké změny. Nejdřív chce poznat kádr, který má k dispozici. Doplnit tým určitě potřebujeme. Ani větší kluby ovšem nerozhazují, doba na to není. Nenastal velký pohyb, fotbal se trochu přibrzdil. Chceme přivést jednu, dvě posily. Ale nemyslím si, že bychom měli zase tak špatný kádr, abychom byli v tabulce tak nízko," podržel stávající tým bývalý dlouholetý reprezentant Česka s klubovou minulostí v Nizozemsku, Itálii i Anglii.

FC Trinity si spolu s Libercem, Sandhausenem, Tirolem, Trenčínem a Spartakem Trnava zahraje v prvních lednových týdnech Malta Cup. Na středomořském ostrově sehraje v příznivějších klimatických podmínkách tři kvalitní zápasy a funkcionář patnáctého týmu prvoligového peletonu, který ztrácí na první nebarážovou pozici šest bodů, je přesvědčen o tom, že se na perné jarní boje připraví dobře.

Kmenový slávista Plavšič se nejspíš bude moci s Hapalem, Ndefem. a spol. radovat také v příštích měsících...