eFotbal

Na San Siru mají nový cíl. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli Evropskou ligu, říká kouč AC Milán

Na San Siru mají nový cíl. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli Evropskou ligu, říká kouč AC Milán
Na San Siru mají nový cíl. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli Evropskou ligu, říká kouč AC MilánFlashscore
Po utkání závěrečného 6. kola Ligy mistrů mezi Newcastlem a AC Milán (1:2) byli zklamaní oba trenéři. Domácí Eddie Howe litoval promarněného vedení, jakákoliv výhra by totiž "Strakám" vzhledem k remíze PSG v Dortmundu (1:1) nakonec stačila k postupu do osmifinále. Rovněž kouče AC Stefana Pioliho mrzelo, že jeho tým v milionářské soutěži končí, díky středečnímu vítězství si ale zahraje alespoň play off Evropské ligy.
Reklama
Reklama

Newcastle potřeboval k postupu vyhrát a zároveň jakoukoliv bodovou ztrátu PSG. AC Milán musel kromě svého triumfu spoléhat i na vítězství Dortmundu. Ani jeden z týmů se nakonec souhry výsledků nedočkal a do osmifinále ze skupiny F postoupila z prvního místa Borussia a ze druhého Pařížané.

"Jsme naprosto zničení, že se nám nepodařilo projít dál," neskrýval Howe zklamání v rozhovoru pro televizi TNT. "Nemůžu být pyšnější na to, co moji hráči na hřišti odevzdali, fyzicky i mentálně. Nemusíme si vůbec nic vyčítat," přidal.

ZAIRE-EMERY ZASTÍNIL MBAPPÉHO A PŘEKONAL BENZEMU. FRANCIE MÁ NEJMLADŠÍHO STŘELCE V HISTORII LIGY MISTRŮ

Newcastle vedl od 33. minuty po gólu Joelintona a nahrával mu i výsledek z Dortmundu. V 59. minutě ale srovnal Christian Pulisic a obrat dokonal v hektickém závěru Samuel Chukwueze. "Strakám" by přitom remíza stačila alespoň ke třetímu místu a účasti ve vyřazovací části Evropské ligy.

"Oba týmy potřebovaly vyhrát, útok střídal útok. Bohužel to pro nás dopadlo špatně," litoval šestačtyřicetiletý anglický kouč. "Zápasy v Lize mistrů nám ale hodně ukázaly, získali jsme zkušenosti. Zklamání musíme využít jako motivaci k další práci a pokusit se dostat do Ligy mistrů znovu," dodal Howe.

Dvouciferný počet gólů i asistencí? Velmi blízko úchvatné metě jsou Salah, Thuram i Boniface

Newcastle se vrátil do LM po 21 letech, na jaře ale v pohárech pokračovat nebude. Na rozdíl od AC Milán, který si zahraje Evropskou ligu. "Jsme zklamaní, že v Lize mistrů končíme. Věděli jsme, že skupina je těžká, ale zasloužili jsme si lepší výsledek. Bohužel jsme v některých utkáních nevyužili své šance," uvedl na tiskové konferenci Pioli, jehož tým ve středu zvítězil na anglické půdě poprvé od roku 2005 a po 22 zápasech.

"Odehráli jsme skvělý druhý poločas a dostali se v tabulce před Newcastle, mám ale smíšené pocity. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli Evropskou ligu," podotkl osmapadesátiletý italský kouč.

"Rossoneri" jsou sedminásobnými vítězi Ligy mistrů, trofej z druhé nejprestižnější evropské soutěže jim ale zatím chybí. Evropskou ligu si ze třetího místa ve skupině LM zahrají vůbec poprvé.

Foto: AC Milán