eFotbal

Na Stamford Bridge hlásí již čtvrtou novou tvář tohoto přestupového okna. Přišla z Leicesteru

Na Stamford Bridge hlásí již čtvrtou novou tvář tohoto přestupového okna. Přišla z Leicesteru
Na Stamford Bridge hlásí již čtvrtou novou tvář tohoto přestupového okna. Přišla z LeicesteruFlashscore
Chelsea je na přestupovém trhu po několik týdnů velmi aktivní, ve změti odchodů přitom tentokráte představila fandům novou tvář, která podle médií vyšla londýnský celek na 30 miliónů liber. Kiernan Dewsbury-Hall, pětadvacetiletý záložník, v uplynulém ročníku dopomohl Leicesteru k návratu mezi anglickou elitu, v nové sezóně Premier League už ovšem bude hájit barvy klubu ze Stamford Bridge.
Reklama
Reklama

Až na dvě hostování v Blackpoolu a Lutonu Town rodák z Nottinghamu nepůsobil nikde jinde než u The Foxes. Leicesterský odchovanec tak potřetí ve své profesionální kariéře změní angažmá, s Chelsea podepsal kontrakt na šest let, tedy do roku 2030.

"Je úžasné být tady jako hráč Chelsea," zářil po podpisu smlouvy. "Tohle je klub, se kterým rostete. Každý doufá, že za něj jednoho dne bude hrát. Pro mě je privilegiem být toho součástí.”

CO BUDE S ČESKÝMI BRANKÁŘI? BEZ ANGAŽMÁ JSOU REPRE JEDNIČKY I HRDINA Z ANGLIE

Velký vliv na hráčovo rozhodování měl zajisté fakt, že se znovu potká s trenérem Enzem Marescou. Právě pod jeho velením Lišky vybojovaly první místo v EFL Championship, následně byl čtyřiačtyřicetiletý Ital angažován na lavičku The Blues.

Dewsbury-Hall ve 44 zápasech ve druhé anglické nejvyšší soutěži nastřílel 12 branek a zaznamenal stejný počet asistencí a byl vyhlášený hráčem sezóny. V hlavní anglické metropoli se stal už čtvrtou letní posilou, doposud Chelsea přivedla trojici hráčů ve složení Tosin Adarabioyo, Omari Kellyman a Marc Guiu.