eFotbal

Nadbytečná jména v kádru Gunners, která nehrají dle not španělského stratéga...

Nadbytečná jména v kádru Gunners, která nehrají dle not španělského stratéga...
Nadbytečná jména v kádru Gunners, která nehrají dle not španělského stratéga...Flashscore
Trenér Arsenalu Mikel Arteta si začal kádr Kanonýrů upravovat k obrazu svému. S hráči, kteří mu neseděli do systému, se rázně vypořádal a neměl problém zbavit se i těch nejlépe placených. V aktuálním přestupovém okně mu přišla vytoužená jména, v čele s Gabrielem Jesusem, nicméně i přesto má na Emirates Stadium pár kostlivců, kterých by se chtěl zbavit. Nejistá situace stále panuje kolem Bellerína, který je však zřejmě lepší volbou než Cédric Soares, či Saliby, který nicméně stále může být velkým příslibem do budoucnosti. S kterými hráči však Arteta nepočítá?
Reklama
Reklama

4. Lucas Torreira

Torreira již veřejně prohlásil, že není "žádná šance“, aby v příští sezóně oblékal dres Arsenalu. 

Gunners doufali, že se záložník připojí k Fiorentině po úspěšném hostování v Serie A z minulé sezóny. Fialky se však rozhodli nevyužít možnosti k podepsání Uruguayce za 15 milionů eur, k velké frustraci Arsenalu i hráče samotného. 

Arsenal nyní hledá nový klub pro Torreiru v Itálii či Španělsku. 

Šestadvacetiletý hráč vždy uváděl, že by se rád připojil k Boca Juniors v, ale je vysoce nepravděpodobné, že by v argentinském klubu splnili požadavky Arsenalu. 

3. Reiss Nelson 

Zapomenutá hvězda Arsenalu. Před několika lety patřil k nejcennějším pokladům klubu, avšak nikdy se nedokázal zcela prosadit. 

Minulou sezónu strávil na hostování v Nizozemsku s Feyenoordem, ve kterém se mu dařilo a s klubem doputoval až do finále Evropské konferenční ligy. 

Nizozemský celek by měl mít údajně zájem o prodloužení hostování, nicméně Arsenal by dvaadvacetiletého křídelníka nejraději prodal.

2. Bernd Leno

Vzhledem k tomu, že se přesun Matta Turnera z New England Revolution stal oficiálním, odchod Bernda Lena se zdá být nevyhnutelný. Německý brankář byl od roku 2018 neotřesitelnou jedničkou Kanonýrů.

Na stejné pozici začínal i loňskou sezonu, avšak po hrozivém startu byl v bráně nahrazen Aaronem Ramsdalem.

V proběhnuvší sezoně Premier league odchytal pouhých 360 minut, během kterých inkasoval devětkrát. 

O nápadníky by však neměl mít nouzi, a přitom by se nemusel stěhovat nikterak daleko. O třicetiletého Němce má totiž zájem londýnský nováček Fulham.   

1. Nicolas Pépé

Před třemi lety, s velkými fanfárami, ohlašovali na Emirates Stadium příchod křídelníka Pépého.

Arsenal za něj vynaložil rekordní přestupní částku 72 milionů liber, nicméně hráč svůj potenciál nikdy nenaplnil. 

Během svého působení v londýnském klubu měl své momenty, kdy naplno dokazoval, že je hoden sumy, která za něj byla zaplacena. Těch však bylo jako šafránů.

S kanónem na hrudi odehrál 112 zápasů, ve kterých vstřelil 27 branek a na dalších 21 nahrál. Sic se nejedná o vyloženě tristní statistiky, očekávalo se od něj mnohem více. 

Španělský stratég jej také začal využívat čím dál tím méně, tudíž by jeho odchod mohl být vysvobozením pro všechny zúčastněné.

Zdroj: Goal.com, Transfermarkt.com