eFotbal

Naděje Middlesbrough na pohárové finále vyhasly po pár minutách. Chelsea vyhrála rozdílem třídy

Naděje Middlesbrough na pohárové finále vyhasly po pár minutách. Chelsea vyhrála rozdílem třídy
Naděje Middlesbrough na pohárové finále vyhasly po pár minutách. Chelsea vyhrála rozdílem třídyFlashscore
Fotbalisté Chelsea odvrátili v semifinále EFL Cupu ostudu, když před vlastními fanoušky v odvetném utkání porazili Middlesbrough 6:1. The Blues smazali manko z úvodního souboje už v 15. minutě a třemi dalšími góly do poločasové přestávky zcela zvrátili celkový stav na svou stranu. Mužstvo ze Stamford Bridge tak postoupilo do finále soutěže, kterou vyhrálo naposledy před devíti lety. Druholigový soupeř naopak přišel o naději představit se v ostře sledovaném utkání ve Wembley, kde naposledy získal trofej pro vítěze EFL Cupu v roce 2004.
Reklama
Reklama

Londýňané na Štědrý den prohráli s Wolves, ale od té doby jejich výsledky snesly přísnější měřítka. Jedna výjimka se však přece jen našla, a to dva týdny stará porážka v Middlesbrough. V tu chvíli přitom ještě kouč Michael Carrick bojoval s personálními obtížemi v útoku, aktuálně už se mu ale uzdravil 21násobný finský reprezentant Marcus Forss, který po zranění zasáhl do dvou duelů a v obou skóroval.

Favorit ze Stamford Bridge dal od prvních minut jasně najevo, že by se rád popral o zisk anglického ligového poháru. Úvodní branka klání padla již v 15. minutě, kdy váhajícího Armanda Broju „zastoupil“ kapitán hostujícího celku Jonathan Howson, jenž si srazil centr do vlastní brány. Pohledná akce po pravé straně hřiště na konci 29. minuty znamenala navýšení vedení. Enzo Fernández, hrající výrazně ofenzivnější roli, než bývá zvykem, doklepl míč do naprosto odkryté branky Toma Glovera. Třetí branku přidal ve 36. minutě Axel Disasi a těsně před koncem poločasu upravil skóre na 4:0 Cole Palmer.

Ve druhém dějství se na hřišti pokračovalo v nastoleném trendu a provoz šel pouze jedním směrem. Chelsea mohla vedení navýšit v 67. minutě, kdy vedl samostatný kontr střídající Conor Gallagher. Angličan však nedokázal šanci dotáhnout do gólového finále. Střeleckou formu naopak potvrdil Palmer, který po přízemním centru z levé strany oslavil svou druhou branku večera. O čtyři minuty později se míč ocitl opět v brance The Boro. Už šestou trefu domácích vsítil střídající Noni Madueke, k němuž se balon dostal poté, co Gallagher vystihl rozehrávku outsidera. Hostujícím fanouškům nadělil alespoň malý důvod k radosti Morgan Rogers, když po nádherném individuálním průniku kosmeticky upravil skóre.

Middlesbrough tak nadějně rozehrané dvojutkání do úspěšného konce nedotáhlo a skončilo těsně před branami finále. V něm se Chelsea utká 25. února buď s Liverpoolem, nebo s Fulhamem.

Semifinále anglického Ligového poháru - odveta:

Chelsea - Middlesbrough 6:1 (4:0)

Branky: 42. a 77. Palmer, 15. vlastní Howson, 29. Fernández, 36. Disasi, 81. Madueke - 88. Rogers.