eFotbal

Naděje United, Newcastlu nebo Juve mizí, Xavi chce prodloužit Dembeleho

Naděje United, Newcastlu nebo Juve mizí, Xavi chce prodloužit Dembeleho
Naděje United, Newcastlu nebo Juve mizí, Xavi chce prodloužit DembelehoFlashscore
Kouč Barcelony má k dispozici řadu zajímavých jmen do ofenzívy, vedle hrotového Lewandowskiho se nicméně v lednu nečastěji objevuje Raphinha a právě Dembele.
Reklama
Reklama

Trenér Barcelony Xavi přiznává, že chce, aby Ousmane Dembele podepsal novou smlouvu. Dlouho to přitom vypadalo, že francouzský křídelník odejde z Nou Campu po sezóně zadarmo a Joan Laporta mu ještě zamává s tím, že nebude muset dále platit jeho 200 tisíc liber týdne  (byť s kapkou hořkosti za gigantický prodělek, když Barca za hráče před pěti lety zaplatila celkem 115 milionů liber), po přestávce na mistrovství světa je Dembele v Barce vynikající, když si v sedmi zápasech připsal hned tři góly. A plány na odchod se ruší.

"Je těžké najít fotbalisty, jako je Ousmane, kteří umí hrát takovým způsobem jeden na jednoho. Klub to ví a on to ví,” prohlásil Xavi a v rozhovoru pro španělský list Marca potvrdil, že požádal vedení, aby s Dembelem prodloužilo smlouvu. “Ousmane se změnil a já doufám, že s námi bude pokračovat ještě mnoho let. Cítí se milován a je tam, kde chce být. Mám z toho radost," popsal proměnu vztahu mezi klubem a hráčem kouč katalánského celku.

Pokud opravdu dojde k naplnění Xaviho přání a pětadvacetiletý Dembele se opravdu s Laportou dohodne na pokračování spolupráce, bude to znamenat velké zklamání na několika evropských fotbalových adresách. Na možnost přivést hbité křídlo jen za velký podpisový bonus si totiž brousili zuby hned v několika velkoklubech. Za favorita byl považován Newcastle, zájem měli mít i na Old Trafford, v mnichovské Allianz Areně nebo na turínském Stadio delle Alpi. Ale Dembelemu se začalo dařit a levný podpis podle všeho nakonec nebude.