eFotbal

Nadšený kouč Baníku Hapal po postupu: Mohlo to skončit vyšším rozdílem. Jdeme dál za pohádkou, září Šín

Nadšený kouč Baníku Hapal po postupu: Mohlo to skončit vyšším rozdílem. Jdeme dál za pohádkou, září Šín
Nadšený kouč Baníku Hapal po postupu: Mohlo to skončit vyšším rozdílem. Jdeme dál za pohádkou, září ŠínFlashscore
První zápas druhého předkola Konferenční ligy vyhrál Baník Ostrava doma nad Urartu Jerevan 5:1 a vítězství si připsal i v odvetě na půdě soupeře, kde korunoval postup vítězstvím 2:0. "Jsem spokojený s postupem i s hrou. Měli jsme trochu obavy z klimatických podmínek, ale kluci se s tím porvali velice dobře," zářil kouč Baníku Pavel Hapal. "Zvládli jsme to a jedeme dál. Jdeme si za pohádkou dostat se do skupiny Konferenční ligy," doplnil kouče záložník Matěj Šín.
Reklama
Reklama

Hapal věděl, že jeho týmu pomohl dobrý vstup do utkání. "Dali jsme gól a měli jsme další dvě stoprocentní šance díky Buchtičovi (Buchtovi), který bohužel branku nevstřelil. Ve druhé půli jsme přežili jednu gólovou šanci, kterou výborně vychytal Domino Holec. Jinak jsme zápas kontrolovali a mohli jsme přidat i více gólů. Mohlo to skončit i větším brankovým rozdílem. To se sice nepodařilo, ale přijeli jsme sem za postupem a dokonce jsme i vyhráli," pochvaloval si kouč Baníku.

Výhru 2:0 bral všemi deseti i záložník Matěj Šín. "Chtěli jsme vstřelit pár gólů a pak si to pohlídat. Věděli jsme, že podmínky tady pro nás nebudou tak příznivé," prozradil hráč Baníku. "První poločas to bylo kvůli šílenému vedru a dusnu trochu těžší, ale druhý poločas jsme se aklimatizovali a pak už dotáhli do vítězného konce. Je to skvělý pocit. Myslím, že i pro fanoušky, kteří za námi v takovém počtu vyjeli," dodal.

Bravo! Baník Ostrava ovládl i odvetu v Jerevanu a jde v Evropě dál, zářil brazilský kapitán Ewerton, slaví i Boleslav