eFotbal

Náhrada za Horvátha? Domažlice vsadily na úspěšného kamaráda manažera Limberského. Touží po Řízkovi

Náhrada za Horvátha? Domažlice vsadily na úspěšného kamaráda manažera Limberského. Touží po Řízkovi
Náhrada za Horvátha? Domažlice vsadily na úspěšného kamaráda manažera Limberského. Touží po ŘízkoviFlashscore
Domažlická sázka na jistotu. Přesně tak vypadá tah vedení Jiskry, když jako nástupce trenéra Pavla Horvátha, který se rozhodl z ambiciózního třetiligového klubu po sezoně odejít, jmenoval kouče Pavla Vajgla. Ten vedl domažlický tým před Horváthem a dotáhl své svěřence k účasti v baráži. Ta letos Domažlicím unikla. Jaké má Vajgl v klubu plány a jak to bude se zvučnými posilami? O tom promluvil pro eFotbal.cz.
Reklama
Reklama

„Kdyby to nebyly Domažlice, tak bych o změně klubu určitě neuvažoval,“ říká na úvod staronový kouč týmu. V této sezoně vedl v divizi tým Senco Doubravka a věřil v progres klubu. Nakonec ale neodolal vábení z bývalého působiště. „Moc děkuji lidem ze Senca za šanci, v klubu zůstávám ve výboru, vážím si za šanci, co jsem dostal,“ vypráví.

Jenže, když Jiskra věděla, že ji trenér Horváth zamává po sezoně na rozloučenou, začal sportovní manažer David Limberský hledat náhradu. A zavolal svému kamarádovi do Doubravky. „S panem Ticháčkem v Domažlicích mám skvělé vztahy, dohodli jsme se na spolupráci,“ popisuje.

Sám s týmem vyhrál skupinu ČFL, ale v baráži se nevedlo. V uplynulé sezoně se Domažlice nedostaly ani do baráže. Vajgl ale oceňuje práci, kterou Pavel Horváth v klubu odvedl. „Byla tam velká obměna kádru, muselo si to sednout, ale jak šel čas, hrály moc dobrý fotbal,“ tvrdí,

Trenér Horváth končí v Domažlicích a míří do vyšší soutěže. Zájem mají České Budějovice, údajně i Brno

O tom, že by měl jako úkol útočit na postup do druhé ligy, prý při jednáních řeč nebyla. „Ale platí, že mezi nejlepšími budeme chtít hrát,“ nebrání se ambicím. Při otázce, zda už zaúkoloval svého kamaráda Limberského úkoly ohledně posil, se Vajgl jen usměje. „Něco už jsme spolu řešili, ale žádné úkoly nedostal,“ usměje se s dovětkem, že se „Limba“ v nové pozici cítí skvěle. „Myslím, že ho to baví a sbírá zkušenosti. Když vydrží, může se jednou dostat i do ligy,“ věří trenér.

Řešit se každopádně musí, zda budou v domažlickém dresu dál působit exligoví borci Procházka a Fillo. V prvním případě kouč věří v pokračování spolupráce. „Martin má nějakou nabídku z ciziny, uvidíme, jak se rozhodne,“ prozradí. A v případě, kdyby jeden ze zkušených borců dal Domažlicím vale, přišla by podobně zkušená náhrada? Pro explzeňské hráče jsou Domažlice dobrou adresou, každého napadne, že by mohl přijít třeba Radim Řezník. Vajgl se všemu jen usměje.

„Myslím, že druhou ligu třeba někam na Moravu by hrát nešel. Řízek by se nám samozřejmě v Domažlicích líbil, ale vše je věcí dohody. Navíc i tam jsem slyšel, že má možnost působení v cizině. Tihle kluci nemusí nikomu nic dokazovat, záleží jen na nich, jak se rozhodnou. Já sám jsem s Radimem ještě nemluvil, ale David určitě ano. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodává Vajgl.