eFotbal

Napodobí Ševčíka a Karabce? Karafiát se pere o místo na zkoušce v Německu. Cepuje ho Klose

Napodobí Ševčíka a Karabce? Karafiát se pere o místo na zkoušce v Německu. Cepuje ho Klose
Napodobí Ševčíka a Karabce? Karafiát se pere o místo na zkoušce v Německu. Cepuje ho KloseFlashscore
Michala Ševčíka už Norimberk získal na hostování. Nyní v Bavorsku zkouší dalšího českého fotbalistu. S týmem, který vede legendární Miroslav Klose, trénuje stoper Ondřej Karafiát. Pokud by si devětadvacetiletý obránce řekl o přestup, vyzkoušel by si první zahraniční angažmá v kariéře.
Reklama
Reklama

Karafiát uplynulou sezonu odehrál v Mladé Boleslavi, kde při absenci Marka Matějovského nosil kapitánskou pásku. Ve městě automobilů se ale nedohodl na nové smlouvě a od 1. července je bez angažmá. 

KARABEC ZMĚNU POTŘEBOVAL, ALE V HAMBURKU MU LIDÉ VYPUŠTĚNÝ SOUBOJ ČI NEOCHOTU BOJOVAT DAJÍ SEŽRAT, ŘÍKÁ JAROLÍM

V Norimberku je od pondělí na zkoušce, ze které by mohlo vzejít první Karafiátovo angažmá mimo Českou republiku. Někdejší mládežnický reprezentant v nejvyšší české soutěži odehrál přes 200 zápasů a dal pět branek. 

Kromě Mladé Boleslavi nastupoval také za Liberec a Slavii a v dresu obou týmů si vyzkoušel základní skupinu Evropské ligy. 

Odchovanec pražské Sparty by v případě podpisu smlouvy v Norimberku nastupoval se Ševčíkem, který na jih Německa zamířil z letenského klubu na hostování s opcí. Pokud Karafiátovi zkouška vyjde bude už třetím Čechem, který si nově vyzkouší 2. Bundesligu. Za Hamburk bude od nové sezony nastupovat další bývalý sparťan Adam Karabec. 

KARABEC A ŠEVČÍK V NĚMECKU? BUDE TO PRO NĚ ŽIVOTNÍ VÝZVA, TUŠÍ EXPERT. BRZDÍ PRVOTNÍ NADŠENÍ