eFotbal

Národní tým absolvuje v roce 2021 nejvíc bitev v historii. Dění ho zavane i do Plzně či Ostravy...

Národní tým absolvuje v roce 2021 nejvíc bitev v historii. Dění ho zavane i do Plzně či Ostravy...
Národní tým absolvuje v roce 2021 nejvíc bitev v historii. Dění ho zavane i do Plzně či Ostravy...Flashscore
Soubor Jaroslava Šilhavého letos odehraje 17 zápasů, což je nejvíc v historii. Na podzim budou moci tým podpořit fanoušci napříč republikou – utkání včetně vyvrcholení kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 budou hostit stadiony v Praze, Ostravě a Plzni.
Reklama
Reklama

Česká repre má po skončení Eura krátkou přestávku, než na podzim odehraje zbylých sedm zápasů. Tři v září a po dvou v říjnu a listopadu.

Národní tým se znovu sejde na konci srpna, protože už 2. září ho čeká pokračování kvalifikace o světový šampionát. Bělorusko přivítá v Ostravě. Na Městský stadion ve Vítkovicích se reprezentace vrátí po pěti letech.

Mužstvo se následně přesune do Bruselu, kde 5. září sehraje další kvalifikační utkání proti Belgii. Sraz zakončí přípravným zápasem proti Ukrajině, který se bude hrát 8. září v Plzni (čas výkopu ještě není stanovený).

Od října se mezinárodní reprezentační kalendář vrátí ke dvěma zápasům během srazu, jako to bylo zvykem před vypuknutím pandemie COVID-19. Utkání proti Walesu bude 8. října hostit Sinobo Stadium (stadion Slavie v pražském Edenu). O tři dny později by se duel proti Bělorusku měl hrát v Minsku.

Listopadový sraz začne přípravným zápasem. Soupeř je v tuto chvíli v jednání. A 16. listopadu vyvrcholí kvalifikace o postup na mistrovství světa v Generali Česká pojišťovna Areně (stadion Sparty na pražské Letné) proti Estonsku. Případná baráž o postup na šampionát je na programu příští rok v březnu.

O možných počtech fanoušků na stadionech budou rozhodovat aktuální koronavirová opatření vlády a Evropské fotbalové unie (UEFA).

17 zápasů během jednoho roku je novým maximem českého nároďáku. O jedno utkání méně odehrál národní tým v letech 1996 a 1980.

Kalendář české repre ve zbytku roku 2021:

2. září 20:45 Ostrava: Česko - Bělorusko - : - kvalifikace mistrovství světa5. září 20:45 Brusel: Belgie - Česko - : - kvalifikace mistrovství světa8. září ? Plzeň: Česko - Ukrajina - : - přípravný zápas8. října 20:45 Praha: Eden Česko - Wales - : - kvalifikace mistrovství světa11. října 20:45 Minsk: Bělorusko - Česko - : - kvalifikace mistrovství světalistopad ? ? Česko - ? - : - přípravný zápas16. listopadu 20:45 Praha: Letná Česko - Estonsko - : - kvalifikace mistrovství světa

Podcast: Byli Italové nejlepší? Kdo je hráčem turnajem? A prokaučovala Anglie penalty?

Zdroj: repre.fotbal.cz