eFotbal

Navždy budu Pařížanem, vzkázal mizící držitel 30 trofejí s druhým největším počtem startů v historii PSG Verratti

Navždy budu Pařížanem, vzkázal mizící držitel 30 trofejí s druhým největším počtem startů v historii PSG Verratti
Navždy budu Pařížanem, vzkázal mizící držitel 30 trofejí s druhým největším počtem startů v historii PSG VerrattiFlashscore
Italský reprezentační záložník Marco Verratti skončil po jedenácti letech v Paris Saint-Germain a zamířil do Kataru.
Reklama
Reklama

Francouzský klub oznámil, že třicetiletý záložník podepsal tříletou smlouvu s al-Arábí. Podle italských médií za něho mistrovský klub inkasuje odstupné mezi 45 a 50 miliony eur.

"Byl jsem hrdý, že více než dekádu nosím barvy Paris Saint-Germain, potkal jsem se s tolika skvělými hráči a vyhrál 30 trofejí," uvedl Verratti na klubovém webu. "Paříž, klub a jeho fanoušci budou mít navždy mimořádné místo v mém srdci. Navždy budu Pařížanem," dodal evropský šampion.

Verrattiho úspěchy:

- vítěz Eura 2020- devítinásobný mistr Ligue 1- šestinásobný vítěz Coupe de France- devítinásobný držitel Trophés des Champions- šestinásobný vítěz Coupe de la Ligue- šampion Serie B

Verratti přišel do PSG v roce 2012 z rodné Pescary. Klub francouzské Ligue 1 tehdy za devatenáctiletého mladíka zaplatil 12 milionů eur. Za jedenáct sezon Verratti v jeho dresu odehrál 416 zápasů, což ho v klubu řadí v historickém pořadí na druhé místo za Jeana-Marca Pilorgeta (435).

PSG pomohl mimo jiné k devíti ligovým titulům a šesti triumfům ve Francouzském poháru. Nový trenér Luis Enrique s ním ale ve svých plánech nepočítá.

V Realu je po více než 90 letech volné číslo 9, v Barce je zase po necelých třech dekádách nevyužitá "desítka"