eFotbal

Ne až tak známé albánské hvězdičky ze Serie A, které mohou v odvetě zatopit Čechům

Ne až tak známé albánské hvězdičky ze Serie A, které mohou v odvetě zatopit Čechům
Ne až tak známé albánské hvězdičky ze Serie A, které mohou v odvetě zatopit ČechůmFlashscore
Českou fotbalovou reprezentaci čeká ve čtvrtek veledůležitý zápas kvalifikace o Euro 2024 v Albánii. Úvodní porovnání sil v Edenu dopadlo smírně, a tak se tabulka kvalifikační skupiny E zase o něco více zamotala. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého potřebují na horké balkánské půdě uspět, pokud mají stále pomýšlet na přímý postup z prvního místa. První zápas proti Albánii však poukázal, že se nejedná o žádné nezdárky a v týmu je možno registrovat celou řadu tváří působících ve Španělsku, Polsku, Řecku, Německu a především pak v Itálii. Podívejme se na ne až tak známé hvězdičky ze Serie A, které mohou Čechům v odvetě zatopit.
Reklama
Reklama
Etrit Berisha (Empoli FC)

Čtyřiatřicetiletý gólman je neochvějnou jistotou mezi třemi tyčemi albánského výběru a své zkušenosti prodává i v barvách italského FC Empoli. Berisha má za sebou bohatou minulost například v italských klubech Lazio Řím, Atalanta Bergamo či Spal. Hostování v FC Turín příliš valně nedopadlo, ale zmiňované Empoli se na něj může spolehnout. Již v úvodním zápase v Edenu bylo znát, že není tak snadné jej překonat.

Foto: Empoli FC

Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo)

Další zkušené jméno albánského výběru, které ve třiceti letech jistí zadní řady Atalanty Bergamo. Na této adrese působí s výjimkou dvojího hostování již od roku 2016 a patří mezi stabilní členy základní sestavy. Odchovanec FC Zürich byl taktéž v sestavě proti českému výběru v Praze a svými výkony si vysloužil u zahraničních webů celkem vysoké hodnocení. Jeho hru zdobí fakt, že moc často nechybuje a umí eliminovat ofenzivní choutky soupeřů.

Foto: Albánská fotbalová reprezentace

Elseid Hysaj (Lazio Řím)

Už jen účast těchto hráčů v italských klubech dává signál, že nějakou kvalitou disponovat musí. Devětadvacetiletý pravý obránce Elseid Hysaj patří mezi hojně využívané beky římského Lazia, se kterým už nakoukl i do prestižní Ligy mistrů. Při domácím zápase Albánie proti Polsku navíc pomohl asistencí k výhře 2:0. Jeho vizitka budí pozornost, proto se není ani čemu divit, že mu brazilský kouč Sylvinho svěřuje kapitánskou pásku, i když proti Čechům ji měl na své paži v Edenu zrovna Djimsiti.

Foto: Albánská fotbalová reprezentace

Kristjan Asllani (Inter Milán)

Albánie v úvodním zápase proti Čechům možná nehýřila ofenzivní silou, ale uměla si počkat na nebezpečné protiútoky. Varovným prstem pak byla kombinace založená na zakládání postupného útoku od obránců přes zajímavě poskládanou záložní řadu. V ní vyčnívá jednadvacetiletý talent Interu Milán Kristjan Asllani, který na San Siru sbírá zatím jen herní minuty v roli střídajícího hráče, ale i tak v něm dřímá obrovský potenciál. Italská Serie A mu vyloženě sedí a není se čemu divit, když jej vychovala pro vrcholný fotbal v zázemí mládežnické akademie Empoli.

Foto: Albánská fotbalová reprezentace

Nedim Bajrami (US Sassuolo Calcio)

Čtyřiadvacetiletá součástka italského Sassuola patří v Serii A také k méně vytíženějším hráčům, avšak v národním výběru Albánie si vysloužila poměrně vyhřáté místečko v základní sestavě. Odchovanec Grasshoppers reprezentoval v mládežnických výběrech Švýcarsko, kde je však větší konkurence, proto se vydal po stopách svých kořenů do Albánie. Od té doby stihl v národních barvách balkánské země posbírat patnáct startů a vykázat tři přesné zásahy. Všechny své trefy zaznamenal v současné kvalifikaci o Euro 2024 a byl to právě Bajrami, který rozhodl v Edenu o dělbě bodů za remízu 1:1 parádním zakončením.

Foto: Albánská fotbalová reprezentace

Ylber Ramadani (US Lecce)

Stabilní defenzivní štít albánské reprezentace plní špinavou práci pro své krajany a ve svém řemeslu je celkem schopný. Potvrzuje to fakt, že startů za národní barvy má již celkem sedmatřicet a pochlubit se může i dvěma přesnými zásahy a jednou asistencí. Ze skotské nejvyšší soutěže se v létě přemístil do Serie A, kde se mu dostává celkem velkého herního vytížení. Ramadani je dříč a umí pracovat pro tým, což ocení proti papírově silnějším soupeřům především jeho defenzivní kolegové. Je možné očekávat, že naskočí také ve čtvrtečním zápase proti České republice a bude se snažit bourat útoky hostů.

Foto: Albánská fotbalová reprezentace