eFotbal

Neapol mění trenéra! Po deseti letech povede italského mistra Mazzarri

Neapol mění trenéra! Po deseti letech povede italského mistra Mazzarri
Neapol mění trenéra! Po deseti letech povede italského mistra MazzarriFlashscore
Neapol po pěti měsících mění trenéra. Na lavičce italských mistrů skončil kouč Rudi Garcia. Momentálně čtvrtý tým tabulky nově povede Walter Mazzarri, který se do klubu vrací po deseti letech. Neapolské mužstvo už trénoval v letech 2009 až 2013.
Reklama
Reklama

Garcia nenavázal na práci svého předchůdce Luciana Spallettiho. Ten v minulé sezoně dovedl "Partenopei" k prvnímu italskému titulu po 33 letech, ale s prezidentem klubu Aureliem De Laurentiisem se nedohodl na další spolupráci.

Tým pod Francouzem Garciou z 16 soutěžních zápasů osmkrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Doma nedokázal zvítězit v pěti utkáních po sobě, v nedělním ligovém duelu na Stadionu Diega Armanda Maradony překvapivě podlehl Empoli 0:1.

Juventus doma přetlačil Cagliari, římské derby bez branek, Neapol ztratila s Empoli

Mazzarri po Neapoli, s níž v roce 2012 získal Italský pohár, vedl Inter Milán, Watford, FC Turín a naposledy Cagliari, kde skončil loni. Ve staronovém působišti podepsal smlouvu do konce tohoto ročníku.

De Laurentiis podle italských médií před Mazzarrim jednal s chorvatským koučem Igorem Tudorem, který údajně požadoval delší kontrakt. Spekuluje se také o tom, že od léta by neapolský tým mohl převzít jiný Ital Antonio Conte.