eFotbal

Nechci se vymlouvat. Byli jsme neschopní před bránou soupeře, přiznal Arteta po blamáži

Nechci se vymlouvat. Byli jsme neschopní před bránou soupeře, přiznal Arteta po blamáži
Nechci se vymlouvat. Byli jsme neschopní před bránou soupeře, přiznal Arteta po blamážiFlashscore
Tím nejhorším možným způsobem vstoupili fotbalisté Arsenalu Londýn do nové sezony Premier League. V prvním kole padli na hřišti nováčka z Brentfordu 0:2, čímž svým fanouškům zasadili ránu hned na startu soutěže. Jaká slova volil po šokující porážce kouč Kanonýrů Mikel Arteta?
Reklama
Reklama

Arsenalu chyběly v utkání hvězdy jako Pierre-Emericka Aubameyang nebo Alexandr Lacazette, i tak měl být ale výsledek jiný. A dobře to ví i trenér Mikel Arteta, jehož tým prohrával od 22. minuty po gólu Canose. Ve druhé půli pak hřebíček do rakve hostů zatloukl Norgaard."Jsem zklamaný. Tohle není způsob, jak začít novou sezónu. Nedokázali jsme pořádně bránit odražené míče ani dlouhé balóny za obranu. Navíc jsme si nechali dát gól z dlouhého autu," nechápal Arteta, jenž však hlavní bolest týmu viděl v ofenzivní fázi.

„Byli jsme zcela neschopní před bránou soupeře. Mnohokrát jsme se dostali do prostoru okolo šestnáctky i do skvělých situací, ze kterých jsme ale ani nevystřelili. To pak nemůžete vyhrát," měl jasno.Hned na startu sezony se tak hráči Arsenalu dostali pod tlak, za který si ale mohou sami. "Nechci se vymlouvat. Chyběli nám někteří hráči, ale za to se nebudu schovávat. Nebyli jsme prostě dost dobří na to, abychom vyhráli. Hned v příštím kole to musíme napravit," burcoval Arteta.

To hodně štěstí, protože vza týden hostí Arsenal v derby favorizovanou Chelsea...