eFotbal

Nejblyštivější klenoty, které má ve svém portfoliu známý hráčský agent Mendes

Nejblyštivější klenoty, které má ve svém portfoliu známý hráčský agent Mendes
Nejblyštivější klenoty, které má ve svém portfoliu známý hráčský agent MendesFlashscore
Jméno Jorge Mendes není nutné ve fotbalovém světě dlouze představovat. Známý hráčský agent je zakladatelem a hnacím motorem slavné značky GestiFute. Uznávaná postava v tomto sportu se může pochlubit i celou řadou hvězd, o které se stará. Sever Sportskeeda se zaměřil na kvintet nejblyštivějších klenotů, které Mendes ve svém portfoliu aktuálně má.
Reklama
Reklama
5) Darwin Núñez (Liverpool)

Ofenzivní klenot Liverpoolu přišel na Anfield Road z Benfiky Lisabon s vizitkou perspektivní tváře. Núñez dokázal rychle proniknout do sestavy německého stratéga Jürgena Kloppa a stát se nedílnou součástí Reds. V minulosti jej zastupoval agent Edgardo Lasalvia, ale nakonec se rozhodl spolupracovat právě s Mendesem, který mu zprostředkoval přesun na Ostrovy. To sebou přineslo nemalé emoce především ze strany bývalého zástupce, ale asi se tomu nemůže nikdo divit. Uruguayský legionář chtěl tímto krokem mít v zádech zkušeného agenta, což se mu vyplatilo.

Foto: Liverpool FC

4) João Félix (Barcelona)

Mendes zastupuje tohoto talentovaného hráče již několik let. Sehrál klíčovou roli při jeho přesunu z Benfiky do Atlétika Madrid v létě roku 2019. Pro mladého Félixe to byl masivní krok a pod tíhou tlaku za rekordní podpis zůstal poněkud za očekáváním. Letošního léta mu Mendes pomohl otevřít dveře na Camp Nou a zdá se, že portugalský reprezentant začal psát novou kapitolu své kariéry. Pokud se mu na této adrese bude dařit, mohlo by být hostování přetaveno v trvalý přestup.

Foto: FC Barcelona

3) Bernardo Silva (Manchester City)

Bernardo Silva je označován za jednoho z nejlepších záložníků své generace a po právu je chloubou agentury GestiFute. Mendes se výraznou měrou podílel na formování jeho kariéry a pomohl mu zajistit přesuny do špičkových klubů v Evropě. Dobré napojení na Benfiku otevřelo dveře do Monaka, následně pak na Etihad Stadium, kde devětadvacetiletý Portugalec působí dodnes. I v tomto případě se potvrdilo, že Mendes umí pro své hráče nalézt dobré adresy, kde se jim herně daří.

Foto: Manchester City FC

2) Rúben Dias (Manchester City)

Portugalský agent otevírá dveře nejen svým krajanům, ale zdá se, že právě pro ně má slabost. Těží z toho všechny strany, reprezentaci této evropské země nevyjímaje. Další brilantní kousek se Mendesovi podařil v létě roku 2020, kdy sehrál velkou roli v přesunu Rúbena Diase do Manchesteru City. Šestadvacetiletý střední obránce se od té doby podílel na celé řadě cenných trofejí, které Citizens získali a není žádným překvapením, že je označován za jednoho z nejlepších hráčů současnosti v srdci obrany.

Foto: Manchester City FC

1) Cristiano Ronaldo (Al-Nassr)

Cristiano Ronaldo se nesmazatelně zapsal do historie tohoto sportu a na otisku jeho stopy měl celou tu dobu lví podíl také Jorge Mendes. Ten je jeho agentem a důvěrníkem po většinu kariéry a jejich společná cesta sahá až do angažmá ve Sportingu Lisabon. Mendes se zasadil o jeho přesuny do Manchesteru United, Realu Madrid, Juventusu, ale i o návrat na Old Trafford v roce 2021. Ronaldo se naopak nikdy netajil náklonností ke svému agentovi, na kterém si vždy cenil odbornosti ve vyjednávacích schopnostech a skvělé orientaci na trhu.

Foto: Al-Nassr FC