eFotbal

Nejdražší hráči, kteří se nalézají na výplatních páskách moravských a slezských klubů?

Nejdražší hráči, kteří se nalézají na výplatních páskách moravských a slezských klubů?
Nejdražší hráči, kteří se nalézají na výplatních páskách moravských a slezských klubů?Flashscore
Moravu a Slezsko zastupuje právě teď ve Fortuna:lize pět klubů - Baník Ostrava, Slovácko, Sigma Olomouc, Zlín a Karviná, s tím, že ve druhé nejvyšší soutěži by se dala za velkoklub považovat momentálně vedoucí Zbrojovka Brno. Kteří hráči nalézající se na výplatních páskách na oněch adresách jsou podle specializovaného serveru transfermarkt.com cenově nejhodnotnější? Pakliže byste tipovali, že budou na vrcholku pyramidy Filip Nguyen, Pablo Gonnzáles, Cheick Conde, Carlos Dyjan de Azevedeo či David Lischka, pletli byste se.
Reklama
Reklama
TOP 6 nejdražších hráčů, kteří patří moravským a slezským celkům:

Lukáš Sadílek (25 let, Slovácko) - 1,1 milionu eur

Starší bratr reprezentanta Michala Sadílka z FC Twente strávil v Uherském Hradišti celou dosavadní kariéru (když tedy nebudeme počítat sezonu 2016/2017 a jeho zapůjčení v druholigovém Baníku Sokolov). Přestože je velmi důležitou součástí družiny kouče Martina Svědíka, vzhledem k tomu, že se nalézá v ideálním fotbalovém věku, by mohl v dohledné době udělat krok jinam. I kvůli nové motivaci a dalším výzvám. Necelých 30 milionů korun za jeho podpis však není úplně málo.

Václav Jemelka (26 let, Sigma) - 1 milion eur

Olomoucký rodák Jemelka, jenž na Andrově stadionu bojuje o místo s Vítem Benešem a Romanem Hubníkem, toho v posledních letech za Sigmu neodehrál málo a dokonce už si vyzkoušel i zahraniční angažmá. V ročníku 2020/2021 totiž prošel belgickým Leuvenem a dle svých slov by se nebránil ani dalšímu podobnému dobrodružství. Protože stárnou střední obránci pomaleji, určitě to není nereálné a nynější svěřenec Václava Jílka rozhodně nemusí ukončit kariéru na Hané.

Marek Havlík (26 let, Slovácko) - 800 tisíc eur

Rodák z Lubné patří k nenápadným oporám Slovácka, v jehož dresu debutoval již v sezoně 2012/2013 nedlouho poté, co se do Uherského Hradiště přesunul z Hanácké Slavie Kroměříž. Od té doby odehrál v nejvyšší domácí soutěži úctyhodných 231 duelů s bilancí 22 přesných zásahů. I když se o něm nehovoří jako o zkušených pardálech typu Petržely či Kadlece, o jeho důležitosti se nepochybuje. Protože má konstantní výkonnost, Slovácko se navíc nemusí stát jeho stropem.

Kryštof Daněk (18 let, Sigma) - 750 tisíc eur

K velkým talentům současného olomouckého fotbalu patří osmnáctiletý teenager Kryštof Daněk, jehož hanácký stratég Václav Jílek stále více využívá v záložní řadě. I když oslaví devatenáct až v úvodu ledna příštího roku, Fortuna:ligu už ochutnal ve čtyřiatřiceti případech a třech různých sezonách, s tím, že jeho konto zdobí i pět branek. I když by se někomu mohla zdát jeho tržní cena 750 tisíc eur příliš, sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář nepochybuje o tom, že to nějaký významnější nápadník nebude mít problém uhradit.

Ladislav Almási (22 let) - 750 tisíc eur

Technický dlouhán, jenž operuje v české první lize teprve několik měsíců, má za sebou debut ve slovenské reprezentaci a byl jednoznačně chválen. I když je mu pořád jen 22 let, už oblékl trikoty celé řady klubů včetně Senice, Dunajské Stredy, Šamorínu, Petržalky, Ružomberoku a Akhmatu Grozny. Protože se mu daří i v ostravském dresu (dosud 5 ligových tref), cena 750 tisíc eur rozhodně nebude konečná. Tím spíš, že může dát růst po boku techniků a la Budínský, Kuzmanovič či Tetour a prospět by mu mohla i skutečnost, kdyby se Baník i nadále držel ve špičce.

Gigli Ndefe (27 let) - 750 tisíc eur

Chválený Nizozemec se nalézá v ideálním fotbalovém věku a s vytížením neměl problém ani v Karviné, ani v Baníku Ostrava, za nějž bojoval v základní sestavě ve všech deseti zápasech a mezi jedenácti vyvolenými nepochybně bude také 16. října proti nebezpečnému Slovácku. Zkušeností má na rozdávání - dříve prošel belgickým Aalstem i holandskými kluby Waalwijkem a TOP Ossem. Defenzivní řada Ndefe - Svozil - Lischka - Fleišman je zatím hodně pevná a na Bazalech určitě udělali dobře, když ho v úvodu letošního roku od konkurence získali. Pakliže by jednou ve Fortuna:lize ukončil kariéru, bylo by to velkým překvapením, protože při současné formě může pomýšlet i na víc.

Zdroj: transfermarkt.com