eFotbal

Nejdůležitější hráč a tahoun PSG? Podle záložníka Verrattiho to není Mbappé, ale někdo jiný

Nejdůležitější hráč a tahoun PSG? Podle záložníka Verrattiho to není Mbappé, ale někdo jiný
Nejdůležitější hráč a tahoun PSG? Podle záložníka Verrattiho to není Mbappé, ale někdo jinýFlashscore
Kylian Mbappé je dlouhodobě nejlepším střelcem svého týmu, poslal Paříž do čtvrtfinále Ligy mistrů hattrickem na Camp Nou a hovoří se o něm společně s Erlingem Haalandem jako o tváři moderního fotbalu. Jenže Marco Verratti je s jeho chválením opatrný.
Reklama
Reklama

Osmadvacetiletý italský reprezentant přestoupil do Paříže už v roce 2012 po angažmá v Pescaře a dlouhodobě patří k nejlepším záložníkům ve francouzské lize a možná i na světě. Členem základní sestavy je v podstatě celou dobu. V útoku tak zažil Ibrahimoviče, Cavaniho, Neymara i Cavaniho. 

Kdo je podle Verrattiho ale momentálně tahounem Paříže? Podle čísel je to zcela jistě Mbappé, Verratti ale preferuje právě jeho ofenzivního parťáka Neymara. A to i přesto, že brazilská superstar a nejdražší hráč fotbalové historie, strávil od roku 2017, kdy přestoupil do Paříže, dlouhý čas na marodce.

"Sice je často zraněný, ale je pro nás nepostradatelný. Je to náš nejdůležitější hráč," nepochybuje Verratti. Přece jen v době, kdy je Neymar zdravý, jsou jeho a Mbappého čísla srovnatelného a co se týče zkušeností, je na tom zcela jistě lépe právě reprezentant Brazílie, i přesto ale Verrattiho výrok fotbalovou veřejnost překvapil, neboť se v médiích objevuje zejména jméno Mbappého.

zdroj: Goal