eFotbal

Nejgólovější cizinci, jimiž se právě teď pyšní druhá česká nejvyšší soutěž?

Nejgólovější cizinci, jimiž se právě teď pyšní druhá česká nejvyšší soutěž?
Nejgólovější cizinci, jimiž se právě teď pyšní druhá česká nejvyšší soutěž?Flashscore
Senegalec Tidiane Djibi z Třince, Slovák René Dedič z Příbrami, Nigérijec Sunday Faleye z Dukly či Farid Nabiyev z Viktorie Žižkov ještě budou muset přidat. Mezi 8 nejgólovějších cizinců právě probíhající sezony FNL 2021/2022 totiž nepatří. A kteří krajánci už to o sobě naopak po odehraných deseti kolech Fortuna:národní ligy říci mohou?
Reklama
Reklama

Ahmed Fofana (Vyškov) - 3 branky

Jednadvacetiletý Ahned Fofana, který bojuje za nováčka z Vyškova, je sice laděný zejména defenzivně, nicméně i tak už nastřádal tři přesné zásahy a i díky němu patří souboru kouče Trousila solidní desátá pozice.

Muhamed Tijani (Táborsko) - 3 branky

Táborsko je v tabulce ještě o něco výš a zodpovídá za to i jednadvacetiletý nigerijský forvard Muhamed Tijani, jenž dorazil do FNL na hostování z Baníku Ostrava, kde pro něj v úvodu podzimu neměli místo. Zkušenosti, které nabral v Třinci či Karviné, nyní naplno uplatňuje v kádru trenéra Brožka a na tři branky mu stačilo pouhé čtyři pobyty v základní sestavě jihočeské družiny.

Marvis Ogiomade (Ústí nad Labem) - 3 branky

Jednadvacetiletý nigerijský středopolař Marvis Amadin Ogiomade se na českém písečku rozkoukával již v uplynulém soutěžním ročníku v barvách Vlašimi. To už ale neplatí, protože operuje v Ústí nad Labem a sedm startů v základu proměnil ve tři góly.

Marek Fábry (Dukla) - 3 branky

Nejlepším střelcem nyní šesté Dukly, která ve FNL nezvítězila čtyřikrát za sebou, díky čemuž opustila přední pozice, je třiadvacetiletý Slovák Marek Fábry. Bývalý ofenzivní hráč Nitry nastoupil do všech 10 zápasů od začátku a zatím nasázel tři trefy.

Bojan Dordič (Vansdorf) - 4 branky

Sedmadvacetiletý Srb Bojan Dordič se přesunul do šlapajícího Varnsdorfu z exligové Opavy a zatím se mu na severu Čech daří. "Byla možnost jít do Varnsdorfu a zkusit nastartovat zase kariéru. Řekl jsem si, že jdu do toho a ukážu všem, že mám na to hrát 1. ligu. Jednou bych si chtěl zahrát evropské poháry. Jsem strašně vděčný panu řediteli Gabrielovi a trenérům, že mě vzali," vyprávěl v závěru léta svěřenec kouče Pavla Drska.

Augusto Batioja (Viktoria Žižkov) - 5 branek

Byť je Viktoria Žižkov v dlouhodobější krizi, jednatřicetiletému Ekvádorci Augusto Baiojovi se poměrně daří, o čemž svědčí hned 5 nastřílených branek. Vypadá to, že bývalý fotbalista Vysočiny Jihlava, jenž už působí na Praze 3 od úvodu roku 2018, má zaděláno na osobní produktivní rekord.

Bienvenue Kanakimana (Vyškov) - 5 branek

Jednadvacetiletý Bienvenue Kanakimana je ve FNL celkem zjevením. Byť Vyškov nemá postupové ambice, jemu se daří a dosavadních šest pobytů v základu už proměnil v 5 gólů. Před příchodem do Česka prošel rezervou Atlanty United nebo rakouským Saalfeldenem, který se pohybuje v nižších soutěžích a vypadá to, že má nakročeno k nejlepším číslům své dosavadní kariéry.

Denis Alijagič (Vlašim) - 6 branek

FC Sellier & Bellot Vlasim je díky spolupráci se sešívaným "S" plná kmenových slávistů a dosud nejgólovější z nich je šestigólový teenager Denis Alijagič, jenž na mládežnické úrovni reprezentuje Bosnu a Hercegovinu. V létě prosáklo info o tom, že se na mladičkého útočníka ptalo i pár věhlasných evropských celků. Mladík z Edenu, jenž se momentálně zlepšuje pod trenérem Martinem Hyským, si však prozatím vybral českou cestu a po repre pauze by měl ohrožovat obranu Ústí nad Labem.