eFotbal

Nejhodnotnější čeští brankáři? Aktuálně jsou v TOP 10 i Jedlička, Horníček, nebo Nguyen

Nejhodnotnější čeští brankáři? Aktuálně jsou v TOP 10 i Jedlička, Horníček, nebo Nguyen
Nejhodnotnější čeští brankáři? Aktuálně jsou v TOP 10 i Jedlička, Horníček, nebo NguyenFlashscore
Mezi deset momentálně nejhodnotnějších českých brankářů podle specializovaného serveru transfermarkt.com nepatří ani Lukáš Zima (29), Vojtěch Vorel (27). Matouš Trmal (25), Antonín Kinský (20) ani Radek Vítek (19).
Reklama
Reklama

V čele žebříčku se vyhřívá třiadvacetiletý náhradník Lukáše Hradeckého v Bayeru Leverkusen Matěj Kovář (5 milionů eur), který stále čeká na bundesligový debut, nicméně v Evropské lize už chytal jak proti Häckenu, tak proti Molde.

Druhá příčka patří Jindřichu Staňkovi z Viktorie Plzeň (3,5 milionu eur), jenž se jakožto teenager pokoušel prorazit v Evertonu a ve FORTUNA:LIZE v současnosti nenajdete cennějšího strážce svatyně.

Prokletá repre pauza! Zranil se Neymar, ale i opora Liverpoolu či hvězda Neapole

Třetí pozici drží už jednatřicetiletý reprezentant s jednadvaceti mezinárodními starty Jiří Pavlenka (3 miliony eur), který už je součástí struktur Werderu šest let a smlouva v Brémách mu zatím běží do 30. června 2024. Před čtyřmi lety u něj stejný portál uváděl tržní cenu 12 milionů eur.

Pokud jde o naťuknutou českou nejvyšší soutěž, do TOP 10 se vešli i tři brankáři, kteří aktuálně působí v pražských Vršovicích, a sice Ondřej Kolář (2 miliony eur), Aleš Mandous (1,8 milionu eur) a Martin Jedlička (650 tisíc eur), který patří Viktorii, ale už podruhé je zapůjčen v Bohemians Praha 1905.

Nejlepší desítka se navíc pořád týká i čtyřiatřicetiletého Tomáše Vaclíka (1,2 milionu eur), který se v létě upsal účastníkovi americké MLS New England Revolution, nicméně žádný soutěžní start zatím na kontě nemá. Poměrně dlouho čekal na víza a před reprezentační pauzou seděl v rámci své první nominace proti Orlandu City (2:3) jen na lavičce, když kryl záda o tři roky mladšímu Earlu Edwardsovi.

Nejcennější čeští brankáři současnosti:

(v milionech eurech)

© Công An Hà Nội FC