eFotbal

Nejhodnotnější hráči ve druhé lize? Totální dominance Moravy

Nejhodnotnější hráči ve druhé lize? Totální dominance Moravy
Nejhodnotnější hráči ve druhé lize? Totální dominance MoravyFlashscore
Pod drobnohledem je hlavně první liga, nicméně zajímavé hráče najdeme i ve druhém patře ligové pyramidy. Podle renomovaného portálu transfermarkt.com jsme sestavili žebříček nejhodnotnějších hráčů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.
Reklama
Reklama
250 TISÍC EUR – NADĚJNÍ MLADÍCI I OSTŘÍLENÁ JMÉNA

Na hranici 250 tisíc eur umístil tento portál hned několik jmen. Podobně to bylo i u dalších hranic, tudíž nebudeme neférově vybírat jednoho hráče.

Touto hodnotou je označený například Štěpán Beran, kterého Slavia nechtěla utápět ve třetí lize, a tak zamířil do Vlašimi. Podobně jako gólman Matyáš Vágner nebo stoper Ondřej Kričfaluši.

Obecně jde o dominanci mladých, přidává se například gólman z Líšně Tomáš Vajner, nadějný Izraelec ze Sigmy Dele Israel, jehož na Hané doplňuje třeba Jiří Sláma.

A ostřílená jména? Například Roman Potočný, jenž v Brně hostuje z Českých Budějovic. V moravské metropoli hraje také Denis Granečný.

275 TISÍC EUR – KOMETA Z VYŠKOVA

23 let, blesková rychlost, pestrost v zakončení, mraky gólů. To je Bienvenue Kanakimana. Rodák z Burundi zaujal už v předminulém ročníku, v tom minulém to jen potvrdil. Dohromady má v druhé lize odkopaných jednapadesát utkání, vstřelil dvacet jedna branek.

Byl stěžejní postavou ofenzivy celého týmu Vyškova. V posledním ročníku odehrál téměř všechny zápasy a byl jasně nejlepším střelcem týmu se čtrnácti brankami, což v ligovém měřítku stačilo na třetí místo.

Zdálo se, že přijde logický krok o patro výš, nicméně nestalo se. Ve Vyškově určitě mají radost, takový hráč, jenž pravidelně reprezentuje, by se nahrazoval jen těžko.

 foto: MFK Vyškov

300 TISÍC EUR – DVA BRŇÁCI A NADĚJE SIGMY

Při nejnižší hranici to začalo, Vyškovem pokračovalo a postupem to graduje. Hodnotu 300 tisíc eur má hned trojice hráčů. A všichni z Moravy. 

Vyčnívá Jakub Řezníček. To je asi největší jméno celého druholigového dění. Po famózní sezoně mezi elitou mohl brněnský střelec v první lize zůstat. Nabídek měl spoustu. On ale zůstal s jasným cílem, a sice vykopat pro Zbrojovku první ligu.

Z Brna ho doplňuje záložník Jiří Texl. Také třicátník, který toho má v lize spoustu odkopáno. Zahrál si v Olomouci i v Opavě, v Brně je od ledna 2021.

Když je řeč o Olomouci, tak je třeba zmínit třetího v řadě. Gólman Jakub Trefil je olomouckým odchovancem, a to i přes to, že se mihnul ve Slavii. V minulé sezoně odchytal spoustu utkání v A-týmu, ale na začátku té letošní byl jen na lavičce. Čeká se, že bude pendlovat mezi oběma týmy.

foto: Zbrojovka Brno

600 TISÍC EUR – ZATÍM JEŠTĚ ZBROJOVÁK 

Přišel z druhé rakouské ligy, zaujal svým pohybem, kreativitou i výkony a zapsal tři branky a šest asistencí. A to je asi vše, co fanoušci od Wale Musa Alliho v Brně uvidí.

Nigerijský šikula si totiž vysloužil pozornost i jinde. A řekl, že ve druhé lize hrát nebude. „Bylo mi řečeno, že tady nebude. Takže s ním nepočítám. Jednou se tady mihnul,“ uvedl nový trenér Luděk Klusáček pro iSport.cz.

Nejsou to jen řeči do větru, Alli s Brnem opravdu už nemá téměř nic společného. Nehrál v přátelských zápasech, v prvním ostrém utkání nebyl ani v nominaci. Kam půjde? To se ještě neví.

900 TISÍC EUR – BRNĚNSKÝ POKLAD

Nevypadá to sice, že by s novými majiteli měli v Brně nouzi o peníze, ale kdyby se tak stalo, mají tajný trumf. Stoper Lukáš Endl je totiž hodnocen na téměř jeden milion eur.

I o něm se po sezoně hovořilo jako o horkém zboží. Je vysoký, je mu téměř dvacet let a zkušeností má také spoustu.

V lize se ale zájemce – nebo minimálně někdo, kdo za něj zaplatí – nenašel. Hovořilo se o zájmu Pardubic, tahle dohoda ale padla. Endl tak stále patří do základní sestavy Zbrojovky, v prvním kole odehrál plnou minutáž.

foto: Zbrojovka Brno