eFotbal

Nejlepší druholigová soutěž světa? Začíná 2. Bundesliga a díky známým klubům mohou padat divácké rekordy

Nejlepší druholigová soutěž světa? Začíná 2. Bundesliga a díky známým klubům mohou padat divácké rekordy
Nejlepší druholigová soutěž světa? Začíná 2. Bundesliga a díky známým klubům mohou padat divácké rekordyFlashscore
Zatímco Bundesliga se rozjede až 18. srpna, kdy dorazí do Brém úřadující šampion Bayern, druhá nejvyšší německá soutěž startuje již tento víkend a může být atraktivní natolik, že strčí do kapsy i řadu elitních soutěží v Evropě.
Reklama
Reklama

Podle komentátora stanice Nova Sport Michala Řežábka jde pravděpodobně o nejlepší druholigovou soutěž planety, s tím, že mnoho fanoušků se spíš než na souboj Augsburgu s Hoffenheimem raději podívá na střet Magdeburgu s Hansou Rostock.

Soutěž se zdá být vážně nabitá, což na své poslední obálce zohlednil i renomovaný magazín Kicker, který připomněl, koho se bude následující soutěžní ročník 2023/2024 týkat.

2. Bundesligu budou hrát například Schalke 04, Hamburk, Kaiserslautern, 1. FC Norimberk, Hansa Rostock, Hertha Berlín, Hannover 96 nebo St. Pauli, což je pořádná konkurence.

Když se podíváme ještě blíže, zjistíme, že se ve druhém patře německého fotbalu právě teď nalézá hned devět z dvaadvaceti klubů s největší členskou základnou a 2. Bundesligu nyní hrají tři z pěti nejúspěšnějších celků německé branže.

Týmy se dle letních příprav zdají být ve formě, což v posledních týdnech pocítily také účastníci FORTUNA:LIGY. Zatímco Kiel přemohl Slovácko (2:1), Düsseldorfu se podařilo položit na lopatky Slovan Liberec (2:1).

Slibně dopadlo i několik generálek na ostrý start. Hannover přejel Villarreal (3:0), Braunschweig si vyšlápl na Real Betis (3:1), Sevilla podlehla jak Hanse Rostock (1:2), tak Magdeburgu (1:3), Schalke remizovalo s Twente (2:2), Kaiserslautern uhrál remízu s Norwichem (0:0), Greuther Fürth neprohrál s Liverpoolem (4:4), St. Pauli smázlo Hapoel Tel Aviv (3:0), Kiel skolil Union Berlín (2:1) a Norimberk neměl trable s TSV 1860 (3:0).

2. Bundesliga má před sebou historickou sezonu, ve které mohou být pokořeny i rekordy návštěvnosti. Tentokrát však bez českých krajánků. Pokud se tedy ještě do konce přestupového okna nic nezmění...

Program prvního kola 2. Bundesligy:

Pátek:

Hamburk - Schalke 04

Sobota:

Kaiserslautern - St. PauliHannover 96 - ElversbergOsnabrück - KarlsruheWehen Wiesbaden - MagdeburgFortuna Düsseldorf - Hertha Berlín

Neděle:

Greuther Fürth - PaderbornHansa Rostock - NorimberkEintracht Braunschweig - Holstein Kiel

Reus se v Dortmundu zřekl kapitánské pásky a žlutočerné povede jakožto nový lídr rozený vítěz Can