eFotbal

Nejlepší jedenáctka Ligy mistrů se obešla bez Messiho s Mbappém, za to se sedmi hráči Citizens

Nejlepší jedenáctka Ligy mistrů se obešla bez Messiho s Mbappém, za to se sedmi hráči Citizens
Nejlepší jedenáctka Ligy mistrů se obešla bez Messiho s Mbappém, za to se sedmi hráči CitizensFlashscore
Liga mistrů 2022/23 je minulostí, když finále v tureckém Istanbulu ovládli hráči Manchesteru City nad Interem Milán. Pro anglický klub šlo o první trofej z této milionářské soutěže. Navíc svěřenci Pepa Guardioly dosáhli na treble, když vyhráli Premier League i FA Cup. A aby toho nebylo málo hned sedm hráčů z Etihad Stadium se objevilo v nejlepší jedenáctce Champions League.
Reklama
Reklama

Nejlepším brankářem letošního ročníku Ligy mistrů byl vyhlášen Thibaut Courtois, který dovedl Real Madrid až do semifinále, kde „Bílý balet“ podlehl mistrům z Manchesteru City.

Obrannou čtveřici tvoří Federico Dimarco, Alessandro Bastoni (oba Inter Milán) a Rúben Dias s Kylem Walkerem (oba Manchester City).

Celá trojice středopolařů patří rovněž celku z Anglie, konkrétně jde o Johna Stonese, Kevina de Bruyneho a střelce vítězné branky ve finále soutěže, Rodriho.

Mezi dva hráče Citizens, Erlinga Haalanda a Bernarda Silvu, se v útočném triu dostal také Brazilec ve službách Realu Madrid Vinícius Júnior.

Nejlepším střelcem se stal Erling Haaland, který vstřelil 12 branek, nejvíce asistencí si připsal jeho kolega Kevin de Bruyne. 

UEFA Champions League Team of the Season 2022/2023.