eFotbal

Nejlepší ofenzivní zboží v Evropě, které už tuší, jak chutnají Kristova léta

Nejlepší ofenzivní zboží v Evropě, které už tuší, jak chutnají Kristova léta
Nejlepší ofenzivní zboží v Evropě, které už tuší, jak chutnají Kristova létaFlashscore
Na hrací ploše jsou většinou středem pozornosti útočníci a ti nejlepší se těší přízni milionů fanoušků. Nikdo ale věku poručit nedokáže, proto i největší hvězdy časem generují vrásky ve tváři a třeba i první šediny. Přestože budoucnost přeje jménům typu Mbappé či Haaland, některé ostřílené střelce by bylo trestuhodné předčasně odepisovat. Podívejme se na nejlepší ofenzivní zboží v Evropě, které si udržuje dobré výsledky, ačkoliv už tuší, jak chutnají Kristova léta.
Reklama
Reklama
4) Edin Džeko (Inter Milán)

Naší nejlepší čtveřici možná nepřekvapí absence Messiho s ohledem na jeho nevýraznou sezónu v barvách PSG. V elitní desítce by se možná usadil i švédský kanonýr Zlatan Ibrahimović. V La Lize je například stále nutné počítat s Luisem Suárezem, v Serii A je zas slyšet o Olivieru Giroudovi.

Pokud bychom ještě chvíli zůstali v Itálii, je třeba nahlédnout do statistik již šestatřicetiletého Edina Džeka. Jeho přesun z římského AS do kádru Nerazzurri dopadl na výbornou, což dokládá aktuální sezóna, ve které napříč všemi soutěžemi stihl zaznamenat již 16 gólů a 9 asistencí během 38 zápasů.

3) Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Jeho návrat na Old Trafford doprovázelo obří nadšení fanoušků a start sezóny jej zastihl ve velmi dobré formě. Ve svých sedmatřiceti letech patří portugalský reprezentant stále k nejlepším útočníkům na světě, ačkoliv některé týdny v Manchesteru byly velmi rozporuplné.

Cristiano Ronaldo je mužem velkých zápasů, což dokázal také o víkendu proti Tottenhamu. Kohouti okusili jeho kvalit a výsledkem byl hattrick v jejich síti. Jeho počet soutěžních tref se již dostal na metu 807, což překonalo i letitý rekord Josefa Bicana. FAČR se ihned ozvala, že česká legenda zaznamenala 821 branek, takže k překonání ještě pár branek chybí. Takový Pelé či Romário mají ve svých statistikách dokonce přes 1000 gólů, ale je to dáno tím, že se tam počítaly i amatérské či neoficiální zápasy a přátelská utkání.

2) Robert Lewandowski (Bayern Mnichov)

Od srpna minulého roku už i polský legionář Robert Lewandowski tuší, jak chutnají Kristova léta. Věk mu ale rozhodně neubral na herní kvalitě, neboť hvězda Bayeru Mnichov směřuje za další korunkou pro krále střelců Bundesligy.

Někdo by si mohl říct, zda není na německou nejvyšší soutěž až příliš dobrý, ale jemu se střelecky daří také v Lize mistrů. A tak to vypadá, že už by mu Zlatý míč konečně neměl uniknout, když napříč všemi soutěžemi vykázal v této sezóně už neuvěřitelných 43 gólů a 4 asistence. Stačilo mu na to 36 zápasů.

1) Karim Benzema (Real Madrid)

Dlouhou dobu hrál druhé housle na úkor Ronalda, ale po jeho odchodu se stal skutečným lídrem kabiny. Los Blancos se na svého kapitána mohou spolehnout, neboť týmu pomáhá i v kritických chvílích svou přesností v koncovce.

Karim Benzema byl již mnohými odepisován, že ve čtyřiatřiceti letech by měl uvolnit své místo někomu mladšímu, ale pak se objeví památné večery jako nedávná odveta proti PSG v rámci Ligy mistrů, kdy mu stačilo pouhých 17 minut na obstarání postupu do další fáze. V této sezóně v třiatřiceti zápasech zaznamenal již 30 gólů a 12 asistencí.

Zdroj: sportskeeda.com