eFotbal

Nejlepší střelci bundesligy? Schick dýchá na záda globálním superhvězdám ze Signal Iduna Parku a Allianz Areny

Nejlepší střelci bundesligy? Schick dýchá na záda globálním superhvězdám ze Signal Iduna Parku a Allianz Areny
Nejlepší střelci bundesligy? Schick dýchá na záda globálním superhvězdám ze Signal Iduna Parku a Allianz ArenyFlashscore
Po sedmi bundesligových kolech se usadilo na čele sledované střelecké tabulky poměrně očekávané duo Erling Haaland a Robert Lewandowski.
Reklama
Reklama

Snajpři ve službách Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov jsou na sedmi brankách. Zatímco třiatřicetiletý Polák z Allianz Areny si udržuje průměr jedné trefy na zápas, o dvanáct let mladší Nor je na tom lépe, neboť mu na onen počet zásahů stačilo jen pět vystoupení.

Hned za renomovanými kanonýry, kteří táhnou dva největší německé kluby, pak je pětadvacetiletý reprezentant Česka Patrik Schick, jenž během 546 odehraných minut gólově udeřil šestkrát a celkově je v bundeslize už na 25 nastřílených brankách.

V této sezoně 2021/2022 navíc na rozdíl od "Lewy" a Haalanda nepotřeboval ke své bilanci ani jeden pokutový kop. Za tým z Bay Areny, který už vyhrál pětkrát v řadě a z posledních tří soutěžních duelů má skóre 9:0, totiž zahrávají penalty např. Demirbay nebo Alario.

P.S.: Není bez zajímavosti, že tabulce nejlepších asistentů vévodí Schickův dvorní nahrávač Florian Wirtz, jenž přetavil dosavadní čtyři starty v základu a 367 odehraných minut ve čtyři trefy a 5 gólových přihrávek, díky čemuž zatím poráží Kramariče, Frimponga, Kruseho, Kimmicha i Saného.

Střelecká tabulka bundesligy po sedmi kolech:

1. E. Haaland (Dortmund) - 7 gólů2. R. Lewandowski (Bayern) - 7 gólů3. P. Schick (Leverkusen) - 6 gólů4. T. Awoniyi (Union) - 5 gólů5. M. Diaby (Leverkusen), A. Modeste (Kolín), C. Nkunku (Lipsko), F. Wirtz (Leverkusen) - 4 góly