eFotbal

Nejmladšího hráče šampionátu mají Němci, nejstaršího Mexičané. V jaké statistice je Messi před Ronaldem?

Nejmladšího hráče šampionátu mají Němci, nejstaršího Mexičané. V jaké statistice je Messi před Ronaldem?
Nejmladšího hráče šampionátu mají Němci, nejstaršího Mexičané. V jaké statistice je Messi před Ronaldem?Flashscore
Ze všech účastníků mistrovství světa z Kataru nasbíral nejvíce startů na vrcholných turnajích Lionel Messi, jenž už na světových šampionátech absolvoval 19 soubojů a pakliže ho nezradí zdraví, minimálně další tři ho čekají. Cristiano Ronaldo má o dva duely méně a německý tandem Thomas Müller a Manuel Neuer je na šestnácti vystoupeních.
Reklama
Reklama

A když jsme u toho Bayernu, je třeba ho pochválit ještě jednou. Nejvíce reprezentantů totiž dodal do Kataru právě bavorský kolos z Allianz Areny a sice hned sedmnáct. Je to o jednoho hráče více, než Barcelona a Manchester City.

Nejmladším účastníkem ostře sledované akce bude Youssoufa Moukoko z Borussie Dortmund, jehož v listopadu čeká oslava plnoletosti. Mezi další známé teenagery bude na MS patřit také španělský středopolař Gavi.

Statusem nejstaršího fotbalisty MS se pak honosí Mexičan Alfredo Talavera, s tím, že svůj věk už mají i Portugalec Pepe, který stále hraje portugalskou nejvyšší soutěž, nebo Brazilec Daniel Alves, jenž se v létě odebral z Barcelony do mexické ligy.

Nejstarší hráči:Nejmladší hráči:Hráči s největším počtem reprezentačních startů:Hráči s největším počtem reprezentačních branek:Hráči s největším počtem zápasů na MS: Kluby s největším hráčským zastoupením:

17 - Bayern Mnichov

16 - FC Barcelona, Manchester City

15 - as-Sád

14 - Manchester United 

Ligové soutěže s největším hráčským zastoupením:

163 - Anglie

85 - Španělsko

81 - Německo

71 - Itálie

58 - Francie

Finální nominace všech 32 účastníků mistrovství světa v Kataru